ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτή είναι η αμοιβή των φαρμακοποιών για την τρίτη δόση

emvolio geroi xr

Η αμοιβή των φαρμακοποιών για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ενημέρωσης και προγραμματισμού ημερομηνίας αναμνηστικής δόσης εμβολιασμού, μέσω της ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Διαχείρισης Συνεδριών Εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19, που λειτουργεί μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ) ορίζεται στο ποσό των τριών (3) ευρώ ανά ΑΜΚΑ ενδιαφερόμενου προσώπου, αρχής γενομένης από την 14η Σεπτεμβρίου 2021.

KEN 728X100

Υποβολή

Εντός των πέντε (5) πρώτων εργασίμων ημερών κάθε μήνα οι φαρμακοποιοί θα υποβάλλουν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., σε ξεχωριστό φάκελο μαζί με την υποβολή των λογαριασμών φαρμάκων, διακριτό τιμολόγιο που θα περιλαμβάνει το αιτούμενο ποσό για τις προγραμματισμένες ημερομηνίες εμβολιασμού (πρώτης ή αναμνηστικής δόσης) κατά τον προηγούμενο μήνα. Οι καταστάσεις των προγραμματισμένων ημερομηνιών εμβολιασμού (πρώτης ή αναμνηστικής δόσης) αποστέλλονται ηλεκτρονικά μέσω διασύνδεσης στο πληροφοριακό σύστημα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., προκειμένου να γίνει αντιστοίχιση με το αιτούμενο ποσό του τιμολογίου.

Μαζί με την πρώτη υποβολή από την δημοσίευση της παρούσας, οι φαρμακοποιοί θα υποβάλλουν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. διακριτό τιμολόγιο με το αιτούμενο ποσό για τις προγραμματισμένες ημερομηνίες αναμνηστικής δόσης εμβολιασμού που έχουν διενεργηθεί στο φαρμακείο τους καθ’ όλο το χρονικό διάστημα από την 14η Σεπτεμβρίου 2021.

Καταβολή

Η καταβολή της αμοιβής από τον ΕΟΠΥΥ στους φαρμακοποιούς θα λαμβάνει χώρα εντός της προθεσμίας των εξήντα (60) ημερών από την παραλαβή του τιμολογίου.
Η αμοιβή εκκαθαρίζεται και καταβάλλεται μόνο εφόσον διενεργηθεί, ανάλογα με την περίπτωση που αφορά, η πρώτη ή η αναμνηστική δόση εμβολιασμού του φυσικού προσώπου για το οποίο προγραμματίστηκε.

Οι σχετικές πληρωμές πραγματοποιούνται με ευθύνη των οικονομικών υπηρεσιών μετά από έλεγχο του πλήρους φακέλου δικαιολογητικών, προκειμένου να διασφαλίζεται η νομιμότητα και η κανονικότητα της σχετικής δαπάνης (άρθρο 91 του ν. 4270/2014).

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
Πηγή: dikaiologitika.gr

error: Content is protected !!