ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: Μαλλιά κουβάρια οι συνδικαλιστές από την καταγγελία Παπαδημόπουλου – «Στελέχη του ΠΑΜΕ επιτέθηκαν σε εργαζόμενο»

277825447 502578741593235 1955634067289516777 n

Σε μια πρωτοφανή καταγγελία προχώρησε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος. Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημόπουλος κατήγγειλε ότι ένας εργαζόμενος σε εργοστάσιο της Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που περιφρουρούσαν την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

KEN 728X100

Σε κάθε κινητοποίηση, στελέχη του ΠΑΜΕ στήνουν μπλόκα στη ΒΙΠΕ Βόλου ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τη συμμετοχή στην απεργία. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημόπουλο, όταν ένας εργαζόμενος προσπάθησε να περάσει από το μπλόκο για να μεταβεί στην εργασία του, δέχθηκε επίθεση, καθώς τον ρώτησαν γιατί δεν απεργεί και έτσι ξεκίνησε η διαμάχη.

«Τον χτύπησαν στον αυχένα και στο κεφάλι, έπεσε κάτω. Όταν κάνουμε μια απεργία μπορούμε να την περιφρουρήσουμε με άλλους τρόπους, τέτοια περιστατικά δεν χωράνε και όσα συνέβησαν μας τα γνωστοποίησε το σωματείο», δήλωσε ο κ. Παπαδημόπουλος.

Η απάντηση του ΠΑΜΕ

“Τη μέρα που οι εργαζόμενοι της Μαγνησίας και όλης της Ελλάδας έστειλαν ένα σαφές μήνυμα ενάντια στην ακρίβεια και τη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο των ληστών στην Ουκρανία… τη μέρα που οι συνδικαλιστές των ταξικών σωματείων έδωσαν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, με απεργιακές φρουρές, κόντρα στην τρομοκράτηση που θέλουν να επιβάλλουν η εργοδοσία και οι κυβερνήσεις της και αψηφώντας τις αντεργατικές και απεργοκτόνες διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη, κορυφώνοντας μια πολυήμερη δράση ενημερώσεων, συζητήσεων και αγωνιστικών αποφάσεων στους χώρους δουλειάς.

Αυτή τη μέρα ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΒ, με την «καταγγελία» του απέναντι στο ΠΑΜΕ, που μάλιστα επέλεξε να αποτελέσει το βασικό μέρος της σημερινής του θλιβερής παρουσίας στη συγκέντρωση που διοργάνωσε, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι καμία σχέση δεν έχει με τους εργατικούς αγώνες και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, αλλά βρίσκεται ταγμένος στο πλευρό των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και της εργοδοσίας.

Γιατί μια τέτοια μέρα αγώνα, ο ίδιος όπως και η πλειοψηφία του στο ΕΚΒ έκαναν τα πάντα για να αποτύχει. Δεκάδες ήταν οι εργαζόμενοι από χώρους δουλειάς που υπάρχουν σωματεία τα οποία τον στηρίζουν, που μας κατήγγειλαν ότι δεν είχαν ούτε καν τη στοιχειώδη ενημέρωση για τη σημερνή απεργία. Από την ομάδα του, δεν στήθηκε ούτε μια απεργιακή φρουρά, σε κανένα χώρο. Άφησαν τους εργάτες που εκπροσωπούν ολομόναχους απέναντι σε εκβιασμούς και τρομοκρατία. Και την ίδια στιγμή τολμάει να παραδίδει μαθήματα για το πώς οργανώνεται μια απεργία, αναπαράγοντας τα αίσχη του νόμου Χατζηδάκη που ανάμεσα στα άλλα ανάγει σε αδίκημα την περιφρούρηση της απεργίας.

Οι «καταγγελίες» του, λοιπόν, δεν είναι και κάτι το πρωτότυπο. Είναι κακή αντιγραφή της γνωστής εργοδοτικής καραμέλας για το «ιερό δικαίωμα στην εργασία» που παραβιάζεται από όποιον έχει το σθένος να αγωνιστεί και να σηκώσει κεφάλι αξιοποιώντας ένα δοκιμασμένο όπλο της εργατικής τάξης που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα: την απεργία. Έρχονται από τα κιτάπια του νόμου Χατζηδάκη και κάθε δικαστικής απόφασης που καταδικάζει κινητοποιήσεις και απεργίες για τον απλούστατο λόγο ότι «πονάνε» την εργοδοσία.

Σήμερα, δεκάδες ήταν οι εργαζόμενοι, που του γύρισαν την πλάτη. Στη συγκέντρωση του ΕΚΒ, εκείνη που ο συνεταίρος του, γραμματέας στο Δ.Σ., ονομάτισε «κοινή συγκέντρωση εργατών και εργοδοσίας, γιατί είναι κοινά τα συμφέροντα», καθόταν αγκαζέ με τους εργοδότες και τους ανθρώπους τους στα σωματεία.

Ε, σε τέτοιο ακροατήριο έπρεπε να δώσει και τα διαπιστευτήριά του, καταγγέλλοντας το ΠΑΜΕ.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών

Με αφορμή το περιστατικό βίας και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σήμερα το πρωί στην Α΄ ΒΙΠΕ Βόλου και είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, καταδικάζει κάθε μορφή βίας, από όπου και αν προέρχεται, η οποία αποσκοπεί στον περιορισμό των συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών της εργασίας και του επιχειρείν.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ, συνεχίζοντας την κατρακύλα του, με τις λεγόμενες «καταγγελίες», δήλωσε στην τηλεόραση του ASTRA θιγμένος επειδή παρουσιάζεται βασιλικότερος του βασιλέως στην εφαρμογή του επαίσχυντου νόμου Χατζηδάκη. Αμέσως μετά είπε ότι θα ζητήσει την παρέμβαση της Αστυνομίας για την απεργιακή φρουρά την ημέρα της απεργίας! Κάτι που ούτε οι εργοδότες δεν τόλμησαν να ζητήσουν!

Είναι τυχαίο λοιπόν, ότι ο μόνος που έχει βγει με ανακοίνωση με την οποία «αγκάλιασε» τις «καταγγελίες» του προέδρου του ΕΚΒ, είναι ο Σύνδεσμος Θεσσαλών Βιομηχάνων, με ιδιαίτερες επικλήσεις για το «συνταγματικό δικαίωμα στην επιχειρηματικότητα», δηλαδή το ξεζούμισμα των εργατών, το οποίο χτυπιέται από την απεργία και τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων; Τα συμπεράσματα δικά σας, συνάδελφοι…

 

error: Content is protected !!