ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πασχαλινές λαμπάδες: Οι τιμές για το 2022

e25c3811bec498b1e4b8e827d9d64970 XL

Σε αναζήτηση της αγαπημένης λαμπάδας των βαφτισιμιών τους θα επιδοθούν και φέτος οι νονοί, καθώς το Πάσχα πλησιάζει. Ωστόσο, φέτος ακόμη ένας κρίσιμος παρανομαστής για την αγορά της λαμπάδας θα είναι και η τιμή της, καθώς η κοινωνία βρίσκεται στη δίνη των αυξήσεων που φέρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία και το αυξημένο κόστος της ενέργειας.

KEN 728X100

Οι επαγγελματίες του Βόλου αναφέρουν πως προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν σε λογικά επίπεδα τις τιμές, εν μέσω του ραγδαίου κύματος ακριβείας.

Οι λαμπάδες για το βράδυ της Ανάστασης ήδη κοσμούν τις βιτρίνες των παιχνιδάδικων και των καταστημάτων με εποχιακά είδη, ωστόσο η μεγάλη κίνηση αναμένεται να σημειωθεί τη Μεγάλη Εβδομάδα, με τους επαγγελματίες του κλάδου να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

«Όλες οι μεγάλες εταιρείες ανέβασαν τις τιμές τους. Πριν από λίγους κιόλας μήνες ήταν διαφορετικές οι τιμές. Δηλαδή μια επώνυμη λαμπάδα που πέρυσι κόστιζε 20 ευρώ, φέτος κοστίζει γύρω στα 23», αναφέρει ιδιοκτήτρια καταστήματος.

Από ένα έως πέντε ευρώ ανέβηκε η τιμή στις λαμπάδες των εταιρειών, όπως εξήγησε, ωστόσο οι χειροποίητες λαμπάδες που φτιάχνει η ίδια στο κατάστημά της διατηρούν τις περσινές τιμές, μολονότι έχουν αυξηθεί τα λειτουργικά έξοδα.

Ερωτηθείσα για τα σχέδια που «φεύγουν» περισσότερο, αναφέρθηκε στις βρεφικές λαμπάδες, αλλά και στις νεανικές, τις λαμπάδες ενηλίκων καθώς και τις θρησκευτικές λαμπάδες που αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση. Τα παιδιά προτιμούν λαμπάδες με φιγούρες που εμφανίζονται στην τηλεόραση και ήρωες κινουμένων σχεδίων. «Η τηλεόραση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στις προτιμήσεις», σημειώνει.

Οι τιμές στις λαμπάδες για το Πάσχα 2022

  • Οι χειροποίητες λαμπάδες στα μαγαζιά πωλούνται από 10 έως 15 ευρώ.
  • Μία απλή λαμπάδα χωρίς σχέδια κυμαίνεται από 3 έως και 10 ευρώ.
  • Μία λαμπάδα με παιχνίδι γνωστής εταιρείας κοστίζει από 25 έως και 50 ευρώ.
  • Σε πασίγνωστο κατάστημα παιχνιδιών οι λαμπάδες ξεκινούν από 1 ευρώ.

 

error: Content is protected !!