«Ανάσταση» στην αγορά του Βόλου από τα δώρα των νονών

174161389 311679210354412 6311258102539769824 n

Την τιμητική τους αυτές τις μέρες έχουν τα καταστήματα με λαμπάδες, παιχνίδια, παπούτσια και ρούχα, τα οποία επισκέπτονται οι νονοί και οι νονές για να αγοράσουν δώρα για τα βαφτιστήρια τους. Ωστόσο, το φετινό Πάσχα εξελίσσεται σε δύσκολη εξίσωση για τους ίδιους, καθώς η ανεξέλεγκτη ακρίβεια, οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και οι μισθοί που δεν έχουν ακόμα ανέβει τούς «δένουν» σε μεγάλο βαθμό τα χέρια, με αποτέλεσμα να περνούν σε δεύτερες σκέψεις για το πόσα χρήματα θα ξοδέψουν για τα βαφτιστήρια τους.

KEN 728X100

«Λόγω της ακρίβειας, πλέον χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη προκειμένου να δημιουργήσεις μια όμορφη έκπληξη στο βαφτιστήρι, η οποία να ανταποκρίνεται στα γούστα και στη χαρά ενός μικρού παιδιού» αναφέρει μία νονά στο TheNewspaper.gr και συνεχίζει:

«Πάντα λένε σημασία δεν έχει τι παίρνεις αλλά η κίνηση, και θα συμφωνήσω. Ωστόσο, ακόμα και μια λαμπάδα που να ανταποκρίνεται στα γούστα και στη χαρά ενός μικρού παιδιού κοστίζει πια πολύ ακριβά. Παράλληλα, το να θέλεις να δημιουργήσεις μια όμορφη έκπληξη με ένα λαχταριστό σοκολατένιο αβγό και όλες τις πασχαλινές παραδοσιακές λιχουδιές πάλι το σκέφτεσαι. Και όταν αυτό είναι επί δύο (σ.σ. έχει βαφτίσει 2 παιδιά), τότε πρέπει η διαχείριση να είναι ακόμα πιο περιορισμένη και συγκρατημένη, για να μπορέσεις να πάρεις δώρα και στα δύο και να τα ευχαριστήσεις! Φυσικά είμαστε νέα παιδιά με δημιουργικό μυαλό, αλλά όταν όλα είναι στο επί 5, κάπου δυσκολευόμαστε!».

Σχετικά με τις τιμές που εντοπίζει στην αγορά, τόνισε: «Μπορείς όντως να βρεις και με 12-15 ευρώ, αλλά εάν θες παιχνίδι, η πιο εξεζητημένη λύση φτάνει στα 25-30 ευρώ σίγουρα».

Ξεκίνησε επιτέλους η κίνηση

Η κίνηση στην εμπορική αγορά του Βόλου είναι αυξημένη το τελευταίο διάστημα, καθώς οι νονοί πραγματοποιούν τα ψώνια τους για τα βαφτιστήρια τους. Τα κηροπλαστεία, τα καταστήματα παιχνιδιών και τα είδη υπόδησης και ένδυσης έχουν την τιμητική τους, με τους εμπόρους να δηλώνουν ικανοποιημένοι, αλλά μέσα σε μία δύσκολη περίοδο. «Η ζημιά των προηγούμενων μηνών δεν αναπληρώνεται με λίγες ημέρες δουλειάς» αναφέρει στο TheNewspaper.gr γνωστός καταστηματάρχης του Βόλου.

 

Το Πασχαλινό ωράριο στην αγορά

Την Κυριακή των Βαίων τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά από τις 11.00 έως τις 18.00

Από Μεγάλη Δευτέρα έως Μ. Πέμπτη η αγορά θα λειτουργήσει από τις 09.00 έως τις 14.00 και από τις 17.30 έως τις 21.00. Τη Μ. Παρασκευή 13.00 – 20.00 και το Μ. Σάββατο 09.00 – 15.00.

error: Content is protected !!