ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο σύγχρονο καταφύγιο αδέσποτων ζώων αποκτά ο Βόλος – Πρόγραμμα στείρωσης και για γάτες

Katafygio 1

Ένα από τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει από τις πρώτες μέρες της θητείας της η Δημοτική αρχή του Αχιλλέα Μπέου ήταν ο μεγάλος αριθμός των αδέσποτων ζώων στο πολεοδομικό συγκρότημα. Για το θέμα αυτό, ο δήμαρχος Βόλου έχει ασκήσει και σκληρή αυτοκριτική ενώ έχει δεχθεί τα “πυρά” από φιλοζωικές οργανώσεις. Όμως, σύμφωνα με όσα φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα αποκλειστικά το TheNewspaper.gr, όλα αυτά φαίνεται ότι θα αποτελούν παρελθόν σε λίγες εβδομάδες.

KEN 728X100

Το καταφύγιο στις Γλαφυρές θα επεκταθεί, και στις σημερινές εγκαταστάσεις θα προστεθούν 140 νέες θέσεις για ζώα, με ατομικά σπίτια, τα οποία θα διαθέτουν αυτόμαστες ποτίστρες και ταϊστρες. Ο προγραμματισμός του Δήμου Βόλου όμως, δεν σταματά στις κτιριακές εγκαταστάσεις. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να χορηγηθεί άδεια από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας στο καταφύγιο, για την δημιουργία ενός σύγχρονου κτηνιατρείου εντός της μονάδας, στο οποίο θα διεξάγονται χειρουργεία στειρώσεων σκύλων, όπως και άλλες θεραπείες των φιλοξενούμενων ζώων.

Στη σημερινή υποδομή προστίθεται επιπλέον ένα συνεργείο περισυλλογής αδέσποτων ζώων, ενώ προσλαμβάνεται ακόμα ένας κτηνίατρος για την φροντίδα των σκύλων που φιλοξενούνται στις Γλαφυρές.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του TheNewspaper.gr, ο Δήμος Βόλου πρόκειται να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων γατών, προκειμένου να μειωθεί ο όλο και αυξανόμενος ρυθμός αναπαραγωγής τους στην πόλη.

 

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!