ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαγνητική τομογραφία: Η εξέταση για πρόληψη και διάγνωση με απόλυτη ασφάλεια

ygeia

Οι ιατρικές εξετάσεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας με κάποιες να είναι πιο συχνές, όπως το ετήσιο check up, και άλλες που ίσως χρειαστεί να γίνουν κάποια στιγμή, είτε για καθαρά προληπτικούς λόγους είτε με αφορμή συγκεκριμένα και σοβαρά συμπτώματα, που απαιτούν διάγνωση.

KEN 728X100 2

Όποια και αν είναι η περίπτωση, ο καθένας από εμάς ίσως χρειαστεί να κάνει μια μαγνητική, ώστε μέσω της συγκεκριμένης εξέτασης να φανούν καθαρότερα και σαφέστερα ενδεχόμενες δυσλειτουργίες. Μάθετε περισσότερα για την μαγνητική τομογραφία.

 

Μαγνητική εγκεφάλου

Η μαγνητική εγκεφάλου είναι απαραίτητη, προληπτικά ή διαγνωστικά και για την παρακολούθηση κάποιας συγκριμένης πάθησης, σε περιπτώσεις όπως οι παρακάτω:

  • Πονοκέφαλοι συνδυαστικά με άλλα συμπτώματα
  • Μούδιασμα ή αδυναμία στους μυς
  • Απώλεια ακοής
  • Δυσλειτουργίες στην όραση
  • Εγκεφαλικό
  • Αιμορραγία στον εγκέφαλο
  • Λοίμωξη εγκεφάλου

Η μαγνητική τομογραφία σάρωσης της κεφαλής, όπως είναι επίσης γνωστή, είναι μία ασφαλής και μη επεμβατική μέθοδος εξέτασης, η διάρκεια της οποίας εξαρτάται από τον λόγο για τον οποίο πραγματοποιείται. Ενδέχεται να αγγίξει τα 15’-30’ ή και να τα ξεπεράσει. Βασικός στόχος είναι οι καθαρές εικόνες, που θα οδηγήσουν σε αξιόπιστα αποτελέσματα, γι’ αυτό και ο χρόνος πρέπει να είναι δευτερεύουσας σημασίας.

Μαγνητική καρδιάς

Οι διάφορες καρδιαγγειακές παθήσεις μπορεί να εντοπιστούν με μία μαγνητική καρδιάς.

Μέσω της συγκεκριμένης εξέτασης, μπορεί να δοθούν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για νόσους, όπως μυοκαρδίτιδα και στεφανιαία νόσος, ή να μετρηθεί η καρδιακή μάζα και να μελετηθούν φυσικές ή προσθετικών βαλβίδες.

Η απεικονιστική αυτή τεχνική είναι αναίμακτη και μη επεμβατική, γι’ αυτό και συστήνεται για περιπτώσεις όπως οι παραπάνω ή για άλλες. Είναι σημαντικό να πραγματοποιείται, ώστε να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης του ασθενή και να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική η θεραπεία.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!