Ξανά στα ύψη οι τιμές των καυσίμων στη Μαγνησία – Τρελό ράλι στις Σποράδες

5534722

Συνεχίζεται το μπαράζ αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων για δεύτερη εβδομάδα ως αποτέλεσμα των υψηλότερων διεθνών τιμών πετρελαίου και της υψηλότερης διυλιστηριακής τιμής. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, η μέση πανελλαδική της αμόλυβδης 95 οκτανίων πωλείται στα 2,107 ευρώ το λίτρο (με κάποια πρατήρια στα νησιά και την επαρχία να πωλούν και πάνω από 2,20) και του πετρελαίου κίνησης στα 1,858 ευρώ το λίτρο (με ανώτατη τιμή τα 2,073 σε κάποια πρατήρια) ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται νέες ανατιμήσεις λόγω της αύξησης της διεθνούς τιμής του πετρελαίου η οποία αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται κοντά στα 107 δολάρια το βαρέλι.

KEN 728X100

Στον Βόλο, η αμόλυβδη βενζίνη πωλείται από 2,00 έως 2,128 ευρώ το λίτρο, ενώ στα νησιά των Βορείων Σποράδων η τιμή εκτινάχθηκε στα 2,397 ευρώ ανά λίτρο. Σε πρατήριο υγρών καυσίμων της Αλοννήσου η απλή αμόλυβδη διατίθεται έναντι 2,528 ευρώ ανά λίτρο.

Και το πετρέλαιο κίνησης όμως έχει πάρει την ανιούσα, καθώς στον Βόλο η τιμή του ξεκινάει από 1,725 έως 1,998 ευρώ/λίτρο.

Η ανοδική πορεία των τιμών ξεκίνησε από την προηγούμενη Τρίτη καταγράφοντας μέσα σε δύο ημέρες αύξηση κατά 5 λεπτά το λίτρο ενώ δεδομένου ότι η διεθνής τιμή του Βrent δεν έπεσε κάτω από τα 105 δολάρια τις προηγούμενες ημέρες, οι υψηλότερες τιμές θα διατηρηθούν και το επόμενο διάστημα.

Όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, οι ανατιμήσεις κινδυνεύουν να καταστρέψουν τη ζήτηση καθώς οι οδηγοί περιορίζουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες ενώ η επιδότηση των καυσίμων από 30-50 ευρώ για το τρίμηνο Απρίλιος-Ιούνιος και η έκπτωση για την αγορά πετρελαίου κίνησης κατά 15 λεπτά το λίτρο τείνει να απορροφηθεί από τις συνεχόμενες αυξήσεις που καταγράφει η αγορά.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!