ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Δεύτερη πατρίδα μου η Αλόννησος – Δεν είναι αρκετή η συγγνωμη – Το TheNewspaper.gr μέσα στη δίκη της χρονιάς

bab

Σε εξέλιξη είναι η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν πριν ακριβώς από έναν χρόνο στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

KEN 728X100

Αναλυτικά η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου:

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

 

Να σας πω πως όπως έχω πει και στην ανακρίτρια αλλά και σε όποιον έχω μιλήσει, για αυτό που συνέβη πριν ένα χρόνο δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ούτε προς τον εαυτό μου ούτε προς κανέναν που να έχει ένα ψήγματα από την αξία…. αυτό που χάθηκε πριν ένα χρόνο ήταν αναντικατάστατο. Σε κανέναν δεν άξιζε αυτό που συνέβη δεν είναι αρκετή λέξη η συγνώμη. Πόσες φορές να της πω συγνώμη δεν είναι εδώ να χαρεί τη ζωή της. Δεν υπάρχουν αρκετές φορές να μπορώ να το πω. Στην κόρη μου, στην πεθερά μου, που με εμπιστεύθηκε και δεν μπόρεσα να την προστατεύσω, εγώ φταίω, στη ρόξι, δεν μπορώ να πω τίποτα. Θα σας πω με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη με απόλυτη ειλικρίνεια. Δεν θα πω δικαιολογίες, δεν μπορώ στον εαυτό μου να εκλογικεύσω τίποτα από εκείνη τη μέρα. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα, η καριέρα μου, ότι όλος ο κόσμος με βρίζει, το μόνο που με νοιάζει είναι ότι δεν θα την ξαναδώ Είμαι από την Αθήνα και έζησα 4 χρόνια στην Αλόννησο, επειδή η μητέρα μου είχε διοριστεί εκεί. Κρατήσαμε το σπίτι και έκτοτε τη θεωρώ δεύτερη πατρίδα. Μετά το λύκειο πήγα στο εξωτερικό για να κάνω το όνειρο μου. Το τι έκανα στη ζωή μου για μένα πλέον δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον. Η ζωή μου άλλαξε το 2017 όταν τυχαία πέρασα ένα Πάσχα στην Αλόννησο και ήταν η πρώτη φορά που είδα την Καρολάιν την μετέπειτα σύζυγό μου και μητερα του παιδιού μας. Ήταν το πιο υπέροχο πλάσμα που έχω δει στη ζωή μου, μαζί με την κόρη μου…

 

Πρόεδρος

 

Ήσασταν στην ίδια παρέα;

 

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

 

Ας πούμε. Εγώ ήμουν με τους φίλους μου αλλά το νησί είναι πολύ μικρό, ο καλύτερος της φίλος ήταν φίλος του αδερφού μου. θυμάμαι ακόμα την απογοήτευση μου όταν έμαθα την ηλικία της. Απλά κοιταζόμασταν και χαμογελούσε. Το καλοκαίρι συναντηθήκαμε ξανά , δεν μπορώ να προσδιορίσω ποιος ξεκίνησε πρώτα το ερωτικό κομμάτι. Η ηλικία της ήταν ο λόγος που παρόλο που ήταν πανέμορφη δεν είχε γίνει κάτι το Πάσχα. Όσο και να προσπαθήσω να την περιγράψω στα 16 χρόνια της δεν θα μπορέσω. Παρά την εφηβική αφέλεια όπως είχαμε όλοι, ήταν πανέξυπνη. Στα 16 της μπορούσες να μιλήσεις μαζί της για τα πάντα. Εγώ δεν είχα τέτοια ευφυΐα. Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχω γνωρίσει όμοιο του, με προσωπικότητα που σε κάνει να την αγαπήσεις και να τη σεβαστείς…

 

 

Αφήστε με να σας πω. Σε γέμιζε ζωή, είχε ένα χαρακτήρα και μια ευφυΐα που δεν καταλάβαινα την ηλικία της όταν ήμασταν μαζί. Φαινόταν από την αρχή ότι δεν είναι κάτι που θα περάσει σε μια εβδομάδα. Δεν ήταν η ηλικία το πρόβλημα, αλλά ήταν ένας άνθρωπος σε τελείως διαφορετική φάση της ζωής της. Μετά από μια βδομάδα μαζί, ήταν αυτονόητο και για τους 2 ότι θα είμαστε μαζί, ανεξαρτήτως διαφοράς ηλικίας και προβλημάτων. Παρόλο που αυτή ήταν σε ένα χωριό…

 

Πρόεδρος

 

Αισθανθήκατε ότι ήταν η γυναίκα της ζωής σας;

 

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

 

Την αδικεί αυτή η φράση, μπορεί κάποιος να την έχει πει και να μην την εννοεί. Εγώ η αγάπη που πήρα από την Καρολάιν ήξερα τι είναι.

 

Πρόεδρος

 

Είχε κάποιο πρόβλημα ο χαρακτήρας της;

 

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

 

Όλοι έχουμε συν και πλην. Τα αρνητικά της βέβαια ήταν αμελητέα και ένα κομμάτι τους ήταν ήταν εφηβεία. Ήταν συγκροτημένη οργανωτική πανέξυπνη, πιο πολύ από όποιον ξέρω πριν 5 χρόνια  Από το 2017 η σχέση μας ξεκίνησε, η ίδια βρισκόταν στην Αλόννησο και εγώ ακόμα και μισή μέρα να είχα θα πήγαινα να τη δω. Το Πάσχα τότε πήγαμε 20 μέρες στις Φιλιππίνες και γνώρισα όλη την οικογένεια της. Μέσα στα θετικά της Καρολάιν, ήταν η μητέρα της. Τη γνώρισα από παρότρυνση της Καρολάιν, μου είπε ότι δεν λέει ψέματα ποτέ στη μαμά της και ότι δεν τη νοιάζει η διαφορά ηλικίας πάρα μόνο να με γνωρίσει η μάνα της για να καταλάβει. Ένιωθε νωρίς νωρίς ότι αυτή η σχέση θα μείνει. Όταν γνώρισα τη μητέρα της κατάλαβα από που προέρχεται αυτός ο υπέροχος χαρακτήρας. Άνθρωπος με ήθος, με αρχές, είχε μεγαλώσει σωστά την οικογένεια της. Όλα ένα ένα στήριξαν αυτό που έβλεπα. Αυτό που έβλεπα από την αρχή συνέχιζε να υπάρχει σε κάθε τομέα του χαρακτήρα της. Δεν ήταν ο ενθουσιασμός μου. Ήταν αυτή η οικογένεια. Αυτή οι φοβεροί άνθρωποι. 100 φορές να γύριζα πίσω στο χρόνο θα έκανα την ίδια επιλογή. Πάλι θα πήγαινα σε αυτήν.

 

Είναι δύσκολο να περιγράψω πως ήμασταν μαζί σαν ζευγάρι. Δεν υπήρχε άλλος άνθρωπος που να είχε άλλη άποψη από αυτή που σας περιγράφω. Τέσσερα χρόνια ποτέ δεν με είπε Μπάμπη με έλεγε μόνο “αγάπη μου” ακόμα και όταν τσακωνόμασταν. Κι εγώ όλα τα έδινα με την καρδιά μου . Είναι ότι πιο όμορφο έχει υπάρξει στη ζωή μου και στη ζωή της. Αν εξαιρέσουμε το αποτέλεσμα. Μέσα στους ανθρώπους που θρηνούν για το θύμα είναι και αυτός που ευθύνεται για αυτή την κατάσταση.

 

 

Πριν τις πανελλήνιες είχαμε οργανώσει να έρθει στην Αθήνα, την ενδιέφεραν οι οικονομικές σχολές. Ήθελε να περάσει στην στατιστική στον Πειραιά όπως και έγινε. Εκτός από κάτι τριήμερα διήμερα δεν είχαμε πάει διακοπές. Γυρίσαμε στην Αλόννησο μετά τις πανελλήνιες και το φθινόπωρο πήραμε την τεράστια απόφαση. Ξεκίνησε από μια συζήτηση, τι θα κάνουμε στην επέτειο των 2 χρόνων και μεταξύ αστείου και σοβαρού είπαμε να παντρευτούμε.

 

Πάντα υπήρχε από εκείνη και από μένα μια λογική ότι αφού κάποια στιγμή θα παντρευτούμε γιατί να μην το κάνουμε στην επέτειο μας. Λάτρευε τα ταξίδια…

 

Πρόεδρος

 

Ο γάμος ήταν δική σας απόφαση;

 

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

 

Το όνειρο της ήταν να παντρευτεί σε παραλία. Είχε φανταστεί μια παραλία στο ηλιοβασίλεμα και να παντρευτούμε δίπλα στη θάλασσα. Καταλήξαμε ότι δεν γίνεται να παντρευτούμε στην Ελλάδα γιατί δεν προβλέπονται γάμοι σε παραλίες. Καταλήξαμε να κάνουμε ένα ταξίδι και μέσα σε αυτό να είναι ο γάμος. Το ξέρω ότι ήταν πολύ νωρίς, δεν εθελοτυφλώ και καταλαβαίνω τι μπορεί να σκέφτεστε. Πως ένας 29χρονος παντρεύτηκε μια 18χρονη. Ακόμα και τωρα, αν σταματούσε ο χρόνος πριν ένα χρόνο ακριβώς, το ποσό ευτυχισμένοι ήμασταν, τα συναισθήματα, δεν το μετάνιωσα ποτέ.

 

Πρόεδρος

 

Μετά το γάμο τι έγινε;

 

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

 

Έγιναν πολλά ακόμα για να οργανώσουμε το γάμο. Κλείσαμε μια παραλία όλη για μας, το οργανωτικό κομμάτι το ανέλαβε η καρολαιν και ήταν σαν το οργάνωσε ένα γραφείο. Τα λουλούδια, το σκηνικό, τα πάντα.

 

Πρόεδρος

 

Είχατε πει στους φίλους σας ότι θα παντρευτείτε;

 

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

 

Είχαμε φανταστεί ένα ρομαντικό ταξίδι να κάνουμε τα πάντα μόνοι μας στην Πορτογαλία και να το ανακοινώσουμε μετά.

 

Πρόεδρος

 

Γιατί; Τη χαρά μας συνήθως τη λέμε. Ούτε στους γονείς σας δεν το είπατε;

 

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

 

Δεν θέλαμε να το κρύψουμε. Όλοι ήξεραν ότι είμαστε μαζί με την Καρολάιν. Δεν ήταν θέμα φόβου της αντίδρασης των γονιών μου. Θα ήταν πρακτικά δύσκολο ως αδύνατο να έρθουν όλοι αυτοί στην Πορτογαλία. Πήγαμε οι δύο μας. Αυτό ήταν το όνειρο μας , να μην υπάρχει άγχος αλλά μόνο χαρά και να το ανακοινώσουμε μετά.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

error: Content is protected !!