ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

NATO όπως Αθηναϊκή ηγεμονία

116925158 172487451060518 7198456626586324247 n

του Μάριου Νεκτάριου Καπετανάκη

KEN 728X100 2

 

Εμένα όλη η κατάσταση στο ΝΑΤΟ μου θυμίζει λίγο την αθηναϊκή ηγεμονία. Η αθηναϊκή ηγεμονία αρχικά υπήρχε ως μέσο επιβολής της δημοκρατίας, στα επόμενα χρόνια επέβαλλε τα συμφέροντα της Αθηνάς πάνω στις άλλες πόλεις –κράτη τα οποία ήταν μελή της {συμμαχίας}. Σήμερα το ΝΑΤΟ κάνει ακριβώς αυτό αλλά χωρίς να νοιάζεται ούτε για την παγκόσμια δημοκρατία αλλά και ούτε για την ειρήνη στον κόσμο (επειδή για την ειρήνη έχουν να μιλήσουν η Ουκρανία το Ιράκ ο Λίβανος η Συρία η Λιβύη …)

 

Εγώ πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να αλλάξει τρόπο οργάνωσης και κυρίως δράσης ,γιατί δεν πρέπει εμείς ως Ευρώπη να κάνουμε τον μεσάζοντα ανάμεσα σε οποιαδήποτε χώρα και στην Αμερική ,πρέπει ως Ευρώπη να πούμε στο ΝΑΤΟ φτάνει πια.

 

ΤΟ ΝΑΤΟ πρέπει να λειτουργεί ως πόντιφεξ δηλαδή να γεφυρώνει χάσματα πολιτειακά, στρατιωτικά ,με διπλωματικό τρόπο . Εγώ δεν πιστεύω ότι ο πόλεμος έχει άξια ,αλλά ο Πούτιν έχει δίκιο δεν έπρεπε η δύση να εγκαθιδρύσει βάσεις στην Ουκρανία αλλά το δίκιο του το χύνει επειδή κάνει πόλεμο. Εγώ θέλω ένα κόσμο χωρίς πόλεμο αλλά μια επανεξέταση και επανεκτίμηση της δημοκρατίας .

 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΟΠΛΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΚΑΡΠΩΘΕΙΣ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΚΙΟΛΑΣ.

 

Μην τρελαθούμε κιόλας εγώ θέλω μια δημοκρατία που θα κυβερνούν το δίκαιο και η ηθική πρέπει δηλαδή να καταρριφτεί η πάλαια κοινωνία και στην θέση της να έρθει μια καινούρια . Δεν κάνω προπαγάνδα απλά εκφράζω ένα πολιτικό σχήμα . Μάριος Νεκτάριος Καπετανάκης 7/5/2022

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!