ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αξιόπλοες και πάλι οι βάρκες των Ναυτοπροσκόπων της Μαγνησίας

IMG 1594

Στον Παγασητικό πλέουν και πάλι οι ναυτοπροσκοπικές λέμβοι των Προσκόπων της Μαγνησίας μετά και τις ζημιές χιλιάδων ευρώ που προκάλεσαν άγνωστοι στις εγκαταστάσεις των Ναυτοπροσκόπων στον Άναυρο.

KEN 728X100

Τον περασμένο Νοέμβριο τα Ναυτοπροσκοπικά Συστήματα του Βόλου, 7ο και 58ο  βρέθηκαν αντιμέτωπα για πρώτη φορά στα 70 χρόνια παρουσίας τους στον Άναυρο με μία αδιανόητη κατάσταση καθώς οι νεώσοικοι είχαν παραβιαστεί , τα σκάφη ήταν πεσμένα,  τα εφόδια τους έξω και ανακατεμένα, ενώ όλα τα μπρούτζινα μέρη είχαν βίαια αποσπαστεί.

Εκλάπησαν όλα τα σημαντικά μέρη των ναυτοπροσκοπικων σκαφών,από την καρίνα μέχρι τα βελόνια στα τιμόνια και από τους σκαλμούς μέχρι τις σκαλμοδόχες.

Σε αυτή την προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών που άγνωστοι μας προκάλεσαν στάθηκαν στο πλευρό των Ναυτοπροσκόπων αρκετοί ως  αρωγοί και μας βοήθησαν να εξοπλίσουμε ξανά τα σκάφη μας.

 

Η βοήθεια όλων ήταν  σημαντική και ιδιαίτερα του κ.Νίκου Λούλη, παλιού ναυτοπροσκόπου του 7ου Συστήματος.

Η Περιφέρεια Προσκόπων Μαγνησίας, τα Ναυτοπροσκοπικά Συστήματα 58ο και  7ο του Βόλου, και όλοι εσείς γίναμε ένα με έναν κοινό σκοπό.

Σας ευχαριστούμε όλους για την βοήθεια σας!

Τα Ναυτοπροσκοπικά Συστήματα της Μαγνησίας θα μπορούν στο εξής να προχωρήσουν στις θαλάσσιες δραστηριότητες τους, με αποκορύφωση της προσκοπικής χρονιάς την θερινή κατασκήνωση κοντά στο υγρό στοιχείο, όπου οι βαθμοφόροι θα έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν περισσότερα θέματα στα παιδιά, αφού θα τα έχουν κοντά τους τόσες μέρες και σε ένα ανάλογο περιβάλλον, όπως αυτό του υγρού στοιχείου. Αυτό θα βοηθήσει ακόμη πιο πολύ να δεθούν τα παιδιά με τις Ναυτοπροσκοπικές Δραστηριότητες.

Ο Ναυτοπροσκοπισμός σαν ειδικότητα δημιουργήθηκε από τα πρώτα χρόνια του Προσκοπισμού στην Ελλάδα και σήμερα μετράει γενιές από αναμνήσεις και ευχάριστες δράσεις.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

error: Content is protected !!