ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

To παράπονο του Βαγγέλη Παπαθανασίου από τους Βολιώτες – Τι λέει η ανιψιά του

abceae3341d8b9fe52490be550bde057 XL

Με ένα παράπονο από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Βόλο, έφυγε από τη ζωή σήμερα, σε ηλικία 79 ετών ο Βαγγέλης Παπαθανασίου.

KEN 728X100

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, είχε κάνει το τελευταίο του ταξίδι, με επιστήμονες της NASA στην πόλη του Βόλου και ζήτησε να κάνει βόλτα με την “Αργώ” στα νερά του Παγασητικού, μαζί με τους σημαντικούς καλεσμένους του. Τότε όμως, η δημοτική αρχή, δεν του επέτρεψε το μίνι αυτό ταξίδι, με αποτέλεσμα να εκτεθεί στους συναδέλφους του και να εξομολογηθεί σε δικούς του ανθρώπους ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει ξανά στον Βόλο.

Η ανιψιά του Ελένη Παπαθανασίου αναφέρει σε ανάρτησή της για τον θάνατο του θείου της:

Στη γειτονιά των αγγέλων φτερούγισε ο παγκόσμιος, ο δικός μας Βαγγέλης Παπαθανασίου. Ανάμεσα στα αστέρια του σύμπαντος που λάτρεψε και ύμνησε όσο κανείς.
Ο Θείος μου Βαγγέλης Παπαθανασίου πέρασε στο Πάνθεον των Αθανάτων. Τα γνώρισε όλα στη ζωή του, τιμήθηκε όσο κανείς για το έργο του. Κι όμως παρέμενε σεμνός και ταπεινός, μέχρι παρεξηγήσεως. Απέφευγε τη δημοσιότητα, γιατί απλά δεν την είχε καμιά ανάγκη. Τα έργα του μιλούσαν στις ψυχές των ανθρώπων. Η μουσική του συντρόφευε και θα συντροφεύει γενιές και γενιές σ’ όλον τον πλανήτη.
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τον Μάιο του 2018 τον είχε ανακηρύξει επίτιμο διδάκτορα και ο τότε πρύτανης κ. Πετράκος, είχε ταξιδέψει στο Παρίσι για να τον τιμήσει με τον χρυσό σταυρό.
Η πόλη του, ο Βόλος δεν τον τίμησε όπως και όταν έπρεπε (το είχε καταφέρει ο τότε Δήμος Αγριάς, μ’ ένα στεφάνι από ελιά γιατί αυτό είχε ζητήσει). Μάλιστα στο τελευταίο του ταξίδι στον Βόλο με επιστήμονες της NASA δεν του είχε επιτραπεί να πάει βόλτα με την ΑΡΓΩ στον Παγασητικό.
Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου θα μείνει για πάντα στο νου και στη ψυχή μας. Καλό ταξίδι αγαπημένε Βαγγέλη, καλό ταξίδι μέγιστε…

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!