Τι ζήτησε ο Αχιλλέας Μπέος από τον Πρωθυπουργό – Οι απαντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στον δήμαρχο Βόλου

DSC03728

Πέντε προτεραιότητες έθεσε στον Πρωθυπουργό ο Αχιλλέας Μπέος, κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης. Ο Δήμαρχος Βόλου εμφανίστηκε προετοιμασμένος και έθεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πέντε κορυφαία ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

KEN 728X100

Δικαστικό Μέγαρο

Η απραξία των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης για ένα χρόνιο πρόβλημα, αυτό της κατασκευής νέου δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο, ήταν το πρώτο στη λίστα με τα αιτήματα του Αχιλλέα Μπέου. Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε πλήρως για τα προβλήματα που έχουν προκύψει και δεσμεύθηκε να συνομιλήσει άμεσα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, προκειμένου να επιταγχυνθούν οι διαδικασίες της ανέγερσης του νέου κτιρίου.

Νοσοκομείο Βόλου

Η υποστελέχωση του “Αχιλλοπουλείου” παρότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της δημοτικής αρχής, ήταν πολύ ψηλά στην ατζέντα του Δημάρχου. “Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κ. Πρόεδρε. Πρέπει να στελεχωθεί με νέο προσωπικό το Νοσοκομείο για να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών” είπε ο Αχιλλέας Μπέος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από τον Υπουργό Υγείας τις επόμενες ημέρες για να δρομολογηθεί αναπλήρωση των κενών, όπου αυτό είναι εφικτό.

Χερσαία ζώνη λιμανιού

Σημαντικός παράγοντας στην ανάπτυξη του πολεοδομικού συγκροτήματος είναι το λιμάνι. Το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στις δημόσιες δηλώσεις του, αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης. Ο Αχιλλέας Μπέος ζήτησε με παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου να επιταγχυνθούν οι διαδικασίες από το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου η χερσαία ζώνη να περάσει στα χέρια του Δήμου Βόλου. Πρόκειται για εκτάσεις όπως η παραλία της πόλης και το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, αλλά και το Πεδίον του Άρεως.

Περιφερειακή οδός

Η επέκταση της περιφερειακής οδού του Βόλου προς την λεωφόρο Αθηνών και προς τα Λεχώνια, ώστε να βοηθήσει ουσιαστικά στην αποσυμφόρηση του κεντρικού ιστού της πόλης, αποτέλεσε ένα από τα ζητούμενα της σημερινής σύσκεψης. Ο Αχιλλέας Μπέος ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να προχωρήσουν με γρηγορότερους ρυθμούς οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του πολύπαθου έργου.

Ε-65

Η οδική αρτηρία που ενώνει το λιμάνι του Βόλου με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και θέτει νέες βάσεις ανάπτυξης της Μαγνησίας, αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας, καθιστώντας τον Βόλο πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

 

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!