ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαζί για τον Βόλο: «Η νομιμοποίηση της πολιτικής βαρβαρότητας»

mpeos mitsotais

Μαζί για τον Βόλο – Η νομιμοποίηση της πολιτικής βαρβαρότητας:

KEN 728X100

Μετά από το θερμό χειροκρότημα των Αμερικανών (37 φορές σε 42 λεπτά! Αναρωτιόμαστε ποιος άκουσε τι είπε με τόσο συνεχή θόρυβο), ο πρωθυπουργός αναζήτησε περαιτέρω χειροκροτήματα με την επίσκεψή του στην πόλη του Βόλου. Ο στόχος επετεύχθη: ο Αχ. Μπέος «αποθέωσε» τον κύριο Μητσοτάκη λέγοντας μάλιστα ότι λειτουργεί χωρίς ιδεοληψίες και κάνει περήφανους όλους τους Έλληνες, ενώ εξήρε το έργο της κυβέρνησης σχετικά με την τοπική αυτοδιοίκηση, αφού επί κυβέρνησής του όλα πάνε καλά (;). 

Είναι εμφανές ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Βόλο δεν είχε καμία σχέση με τα προβλήματα της πόλης, αφού η πορεία του δεν διακόπηκε από καμία αγέλη αδέσποτων, ούτε αναφέρθηκε στο ελάχιστο η ταμειακή κατάσταση του Δήμου με τις επιβεβλημένες από δικαστικές διαμάχες αφαιρέσεις χρημάτων από το ταμείο των πολιτών, αλλά ούτε τα προβλήματα με τους πάροχους ηλεκτρικής ενέργειας. Φυσικά, ο πρωθυπουργός δεν πέρασε από τις υποβαθμισμένες περιοχές του Βόλου και, το πιο σημαντικό, αγνόησε τους πολίτες που διαμαρτύρονταν για το μείζον πρόβλημα της πόλης, τη ρύπανση, που μαστίζει τον Βόλο και τους πολίτες του και έχει καταστεί χρόνιο πρόβλημα, χωρίς καμία προτεινόμενη λύση. Δεν επισκέφτηκε το νοσοκομείο του Βόλου για να ακούσει τα χρόνια προβλήματά του ούτε δέχθηκε εκπροσώπους από την παραγωγική βάση της πόλης για να διαπιστώσει την ανεπάρκεια των χρηματοδοτικών εργαλείων που θα ενίσχυαν την εμπορική και πολιτιστική ζωή της πόλης. Το μόνο που άκουσε ήταν, επιγραμματικά, τα έργα προς υλοποίηση, έργα που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό, αλλά θα αρχίσουν να υλοποιούνται λίγο πριν από τις εκλογές και η ολοκλήρωσή τους θα γίνει προεκλογική υπόσχεση. 

Είναι φανερό ότι ο πρωθυπουργός απλά ήρθε για να δώσει το χρίσμα και τη στήριξή του σε έναν δήμαρχο που ασκεί πολιτική βρίζοντας και λοιδορώντας όποιον έχει αντίθετη γνώμη. Έναν δήμαρχο που έχει ως πολιτικό όπλο την υπεροψία και τις απειλές στοχοποιώντας τους πολιτικούς αντιπάλους, τους δικούς του και της κυβέρνησης που ευνοεί την επανεκλογή του. Ο κατά τα λεγόμενα «ήπιος» κεντρώος πρωθυπουργός δίνει το χρίσμα σε μια πολιτική βαρβαρότητας που, όπως φαίνεται, τείνει να επικρατήσει και να αφανίσει μακροπρόθεσμα τον πολιτικό πολιτισμό που είναι απαραίτητος για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών. 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

error: Content is protected !!