Οι τοπ παραλίες της Σκοπέλου [εικόνες]

1229176

Η Σκόπελος είναι προικισμένη με μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του Αιγαίου. Είναι ο συνδυασμός του ψιλού βότσαλου, των πεύκων που φτάνουν ως εκεί που σκάει το κύμα, και των κρυστάλλινων νερών με το σμαραγδένιο χρώμα, που κάνουν τις παραλίες του νησιού μαγικές.

KEN 728X100

Η πιο μεγάλη και εντυπωσιακή παραλία είναι η Μηλιά, όπου υπάρχει beach bar και ομπρέλες στην αρχή της, αλλά δεξιά και αριστερά θα βρείτε ήσυχες γωνιές.

Έρχεται πολύς κόσμος εδώ, και το πάρκινγκ πίσω από την παραλία συνήθως δεν επαρκεί, οπότε μπορεί να χρειαστεί να παρκάρετε λίγο πιο μακριά και να περπατήσετε.

Beach bar θα βρείτε και στην παραλία Καστάνη, λίγο πιο βόρεια, πνιγμένη στα πεύκα, που έγινε διάσημη από την ταινία Mamma mia και από τότε μαζεύει πολύ κόσμο. Αν έχετε σκάφος, βόρεια από την Καστάνη υπάρχουν μερικές από τις ωραιότερες και πιο ερημικές παραλίες της δυτικής ακτής, ιδανικές για όσους θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία. Πολύ όμορφο είναι και το νοτιότερο τμήμα της παραλίας Χόβολο. Πριν τη Μηλιά, βρίσκεται ο Πάνορμος, με μια πολύ μεγάλη βοτσαλένια παραλία, και πίσω της μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες του νησιού.

Η παραλία στον Στάφυλο είναι για τις οικογένειες και τον πολύ κόσμο, οργανωμένη με ομπρέλες κ.λπ. Πίσω από το βράχο του ακρωτηρίου κρύβεται η παραλία Βελανιό, που κάποτε ήταν μαγευτικά ερημική και άντρο των γυμνιστών, αλλά τώρα έφτασαν και εδώ οι ομπρέλες. Ευτυχώς το βόρειο τμήμα του Βελανιού, μετά το βράχο, παραμένει ερημικό και όμορφο όπως το έφτιαξε η φύση, τελευταίο καταφύγιο των γυμνιστών στο νησί.

Στη βορειοανατολική γωνιά του νησιού, μακριά από την τουριστική κίνηση, θα βρείτε μερικές από τις πιο ήσυχες παραλίες του νησιού – παρόλο που έχουν πρόσβαση από την ξηρά (δρόμος ή μονοπάτι).

Η πιο δημοφιλής παραλία εδώ είναι του Περιβολιού όπου υπάρχει και μια πολύ συμπαθητική καντίνα, ενώ αν θέλετε περισσότερη ησυχία αξίζει να αναζητήσετε την ερημική παραλία Καναλάκι και την παραλία Χοντρογιώργη. Η παραλία Κεραμωτό είναι μεν μικρή, αλλά είναι πολύ όμορφη, ανάμεσα στα εντυπωσιακά βράχια της ακτής, με κρυστάλλινα νερά.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

Πηγή: travel.gr

error: Content is protected !!