Τι άφησε πίσω η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μαγνησία – Τι λένε οι βουλευτές της ΝΔ στο TheNewspaper.gr

nd 1

Την άποψή τους για το «αποτύπωμα» που άφησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαγνησία, κατέθεσαν με δήλωση που παραχώρησαν στο TheNewspaper.gr, τόσο η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή όσο και οι βουλευτές Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιος Λιούπης, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας και Χρήστος Μπουκώρος.

KEN 728X100

Αναλυτικά τα όσα ανέφεραν:

Ζέττα Μακρή: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι κυβέρνηση συνέπειας, έργου και προοπτικής»

IMG ef42741b98ebba2204b600a417171156 V 1

 

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Μαγνησία ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για την περιοχή και, στο όνομα της Μαγνησίας, για κάθε ελληνική επαρχία, μια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε και τόνισε ότι “αυτή η κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε μόνο με τα μεγάλα, με τις εθνικές πολιτικές, τη μείωση των φόρων, τη μείωση των εισφορών, την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά θέλω σε κάθε πόλη, σε κάθε Δήμο, σε κάθε χωριό να γνωρίζουν ότι ασχοληθήκαμε και με τα μικρά προβλήματα”. 

Και είδαμε χθες, σε πλήρη ανάπτυξη, το επίπεδο της θεσμικής συνεργασίας, τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχει στη διάθεσή της η Αυτοδιοίκηση,  τα τοπικά ζητήματα και τις προοπτικές της Μαγνησίας, το ελπιδοφόρο μέλλον της ελληνικής επαρχίας. 

Ο τόπος μας, η Μαγνησία, αποτέλεσε χθες την αντιπροσωπευτική επαρχία που στους ανθρώπους της, στα τοπικά θέματά της, στους επαγγελματίες της, στους θεσμικούς φορείς της αποτυπώθηκε η στενή συνεργασία, η αποτελεσματικότητα, η αξιοποίηση των εθνικών πόρων, η ταχύτητα υλοποίησης των έργων, η μέριμνα για τις τοπικές κοινωνίες, η ώθηση της αναπτυξιακής δυναμικής, η αποτελεσματική αντιμετωπιση εκκρεμοτήτων του παρελθόντος, για να μην αφήσουμε καμία ευκαιρία να χαθεί, καμία δυνατότητα αναξιοποίητη, καμία επένδυση χωρίς αντίκρισμα. 

Η αξία των έργων που γίνονται στη Μαγνησία ξεπερνούν τα 650 εκατομμύρια ευρώ και δίνουν στην περιοχή τη βεβαιότητα, τη σταθερότητα και την ταχύτητα να μπει και να παραμείνει σε τροχιά προόδου σε όλους τους τομείς ξεκινώντας από τη βάση, τον πρωτογενή τομέα. 

Η Μαγνησία πρωταγωνίστησε χθες στην ελληνική επικαιρότητα και ειδησεογραφία, πρωταγωνιστεί σήμερα, όπως και κάθε μέρα, στην πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη, την πρόοδο και την καινοτομία και θα έχει ισχυρό πρωταγωνιστικό ρόλο στο μέλλον της Ελλάδας. 

Με πολλή δουλειά, σε τοπικό επίπεδο και επίπεδο περιφέρειας, με Στρατηγικό σχεδιασμό και θεσμικές συνεργασίες, με προσήλωση στον κυβερνητικό σχεδιασμό, στο κυβερνητικό έργο και στις νομοθετικές  μεταρρυθμίσεις, με εμπιστοσύνη στις επιλογές μας και πίστη στις δυνατότητες του ελληνικού λαού, της ελληνικής επαρχίας και της κυβέρνησής μας, προχωράμε στη δημιουργία της σύγχρονης Ελλάδας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

 

Aθανάσιος Λιούπης: «Η Μαγνησία έχει όλα τα στοιχεία να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη»

mitsotakis lioupis

Ισχυρό, αναπτυξιακό και αισιόδοξο  ήταν το μήνυμα της χθεσινής περιοδείας του Πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαγνησία. 

Αλμυρός, Κάρλα, Κανάλια, Βόλος. 

Σε “πράσινες” εμβληματικές επενδύσεις, στο πιλοτικό Θερμοκηπιακό Πάρκο του Αγροκτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού στα Κανάλια, στο Δημαρχείο Βόλου, μαζί με όλους τους Δημάρχους της Μαγνησίας και κοντά στους πολίτες και στην Πολεμική μας Αεροπορία.

Μια περιοδεία ουσιαστική με στόχο την ανάπτυξη, την κυκλική οικονομία,  την επιχειρηματικότητα, τη σύνδεση του Πανεπιστημίου με την επιχειρηματικότητα και τον πρωτογενή τομέα, τον πολιτισμό, την καινοτομία, την τεχνολογία, την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας,  με επίκεντρο τον άνθρωπο. 

Μια περιοδεία που σηματοδοτεί το μήνυμα αυτής της κυβέρνησης. 

Άλλωστε όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, η Μαγνησία έχει όλα τα στοιχεία να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη. 

Ο Πρωθυπουργός δεν έμεινε μόνο στην επιφάνεια. Προχώρησε σε ουσιαστικές ανακοινώσεις για τον πρωτογενή τομέα.

Ανακοίνωσε τη διάθεση 171 εκατομμύρια ευρώ τη βιολογική κτηνοτροφία, ώστε να ικανοποιηθούν παραπάνω από τα 2/3 των αιτήσεων των κτηνοτρόφων και άλλα 70 εκατομμύρια. θα δοθούν στην στήριξη της βιολογικής αγροτικής παραγωγής.

Δρομολογούνται έργα ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ που θα επεκτείνουν το αρδευτικό δίκτυο στον Θεσσαλικό Κάμπο, καλύπτοντας τις ανάγκες επιπλέον 26.000 στρεμμάτων καλλιεργειών στις περιοχές του Στεφανοβικείου και του Ριζόμυλου.

Στη Μαγνησία αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη έργα πάνω από 650 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα στηρίξει αιτήματα των Δημάρχων, για ουσιαστικά και σημαντικά έργα που αφορούν κάθε Δήμο, κάθε πολίτη.

Η Κυβέρνηση αυτή παράγει έργο, όπως είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με εθνικά, περιφερειακά και τοπικά χαρακτηριστικά, ένα έργο που για ακόμη μια φορά, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, θα κριθεί από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στο τέλος της τετραετίας.

Είναι σίγουρο πως η παρουσία του Πρωθυπουργού στη Μαγνησία ήταν σημαντική, ουσιαστική και άκρως ανθρώπινη και ήρθε λίγα 24ωρα μετά το  του ταξίδι στις ΗΠΑ ,εκεί όπου με την στάση του, τις συναντήσεις του και την εμπνευσμένη ομιλία του στο Κογκρέσο “κέρδισε” την εμπιστοσύνη των παγκόσμιων ηγετών, δείχνοντας ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με φωνή, με εθνική συνείδηση, με όραμα.

Βέβαια, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τις δυσκολίες που βιώνουν όλοι οι Έλληνες εξαιτίας της ακρίβειας και των ανατιμήσεων. Όμως η Κυβέρνηση έχει λάβει τα μέτρα της, με ένα πλήρες πρόγραμμα στήριξης πολιτών, επιχειρήσεων και αγροτών. Τα αποτελέσματα αυτής της μεγάλης παρέμβασης θα φανούν σύντομα και όλοι ευελπιστούμε η τεχνητή αυτή κρίση να σταματήσει γρήγορα.

Η Ελλάδα κοιτάει μπροστά, η Μαγνησία κοιτάει μπροστά και δική μας δουλειά είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά και συνεργατικά ώστε το πρόγραμμα της Κυβέρνησης για ουσιαστική αλλαγή της χώρας να επιτύχει.

Κωνσταντίνος Μαραβέγιας: «Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μαγνησία ανέδειξε την πολυδιάσταση ταυτότητα του τόπου μας»

photo 2

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαγνησία ανέδειξε τη σύγχρονη, δυναμική, εξωστρεφή και πολυδιάστατη ταυτότητα του τόπου μας. Ανέδειξε τον ενεργό και δυναμικό ρόλο που παίζει ο Νομός στο πλαίσιο ενός ευρύτερου εθνικού σχεδίου ανάκαμψης της οικονομίας». Αυτό τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας που συνόδευσε τον πρωθυπουργό σε όλες τις επισκέψεις, συναντήσεις και επαφές που είχε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Μαγνησία. 

 

«Η Μαγνησία του 21ου αιώνα είναι μια από τις πιο δυναμικές περιοχές της χώρας, με τεράστιες δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης. Ένας Νομός με αυτοπεποίθηση που διαρκώς εξελίσσεται, αξιοποιώντας δυναμικά ευκαιρίες και διαθέσιμους πόρους. Ένας τόπος που προοδεύει και πρωταγωνιστεί σε πανελλαδικό επίπεδο», υπογράμμισε ο κ. Μαραβέγιας μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή.

 

Χρήστος Μπουκώρος: «Μεγάλης ουσιαστικής και συμβολικής σημασίας η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μαγνησία»

mpoukoros mitsotakis

«Μεγάλης ουσιαστικής και συμβολικής σημασίας η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαγνησία.

Οι ανακοινώσεις του για την επαύξηση του Προγράμματος βιολογικής κτηνοτροφίας κατά 170 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να ικανοποιήσει πάνω από τα 2/3 των ενδιαφερόμενων κτηνοτρόφων. Επίσης, η διασφάλιση από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης χρηματοδότησης ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία δικτύων άρδευσης στην περιοχή του Στεφανοβικείου, αφού έχει προηγηθεί η ολοκλήρωση των δικτύων της κτηματικής περιοχής του Ριζομύλου, θα μειώσει ραγδαία το κόστος παραγωγής για εκατοντάδες αγρότες.

Στη σύσκεψη στο Δημαρχείο Βόλου με τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων του Νομού έγινε ενδελεχής προσέγγιση των έργων που υλοποιούνται στη Μαγνησία τα οποία αυτήν την ώρα συνολικά ξεπερνούν τα 650 εκατομμύρια ευρώ! Ενώ, μέσα από γόνιμο διάλογο έγινε συζήτηση για τα έργα που θα προωθηθούν σε όλους του Δήμους της Μαγνησίας.

Είχα τη χαρά να δω από κοντά την υποδοχή που επιφύλαξαν στον Πρωθυπουργό οι κάτοικοι της Μαγνησίας όπου και αν πήγαμε. Οι συμπολίτες μας που εργάζονται σκληρά στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση, στην επιστημονική έρευνα συνομίλησαν με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αξιοποιεί όμως κάθε δυνατότητα και κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο προκειμένου ο τόπος μας να συνεχίσει να παράγει ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα σε επαρκείς ποσότητες.

Η Ελλάδα της παραγωγής και της καινοτομίας, η Ελλάδα της προσπάθειας και του μόχθου είναι η Ελλάδα του μέλλοντός μας, είναι αυτή που μας ενώνει».

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

error: Content is protected !!