ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Την ώρα που ο Μητσοτάκης ήταν στην 111 Πτέρυγα Μάχης, οι Τούρκοι έκαναν παραβιάσεις στο Αιγαίο – Απίστευτη προκλητικότητα

5604068 2

Τέσσερα ζεύγη τουρκικών F-16, 1 τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV και 2 τουρκικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235 εισήλθαν την Παρασκευή στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης. Καταγράφηκαν 9 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 44 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου (29 από τα CN-235, 3 από τα μαχητικά και 12 από το UAV) σε ολόκληρο το εύρος του αρχιπελάγους. Δυο τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.

Σε όλες τις περιπτώσεις το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, ενώ σε μία περίπτωση η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Την ίδια ώρα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός πραγματοποιούσε επίσκεψη στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Ν. Αγχιάλου και ενημερώθηκε σε πρώτο χρόνο για τις τουρκικές παραβιάσεις και τις αναχαιτίσεις από τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!