ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός μίας δασκάλας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας μετά από 39 χρόνια στα θρανία

xasiotou

Μετά από 39 χρόνια στα… θρανία, η δασκάλα Χαρίκλεια Χασιώτου – Μπάρμπα, συνταξιοδοτείται και αποχαιρετά μέσα σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, το οποίο υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός, αλλά και βρέθηκε στα θρανία του ως μαθήτρια.

Γράφει συγκεκριμένα: «Νιώθω ευλογημένη και την ανάγκη να πω ένα «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» που είμαι ένα μέρος της ζωής των εκπαιδευτικών και της ζωής των μαθητών, που τους βοήθησα να χτίσουν γέφυρες και να περάσουν αντίπερα.

Τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους γονείς αλλά πρωτίστως τους μαθητές και μαθήτριες που συνάντησα στις σχολικές αίθουσες των σχολείων που υπηρέτησα κατά τη διάρκεια των 39 τελευταίων χρόνων.

Φεύγω με πολλές εμπειρίες και πλούσια συναισθήματα! Δέχτηκα απέραντη αγάπη και σεβασμό θέλοντας να πιστεύω ότι έδωσα όση αγάπη μπορούσα μέσα από την καρδιά μου!

Θα μπορούσα να γράψω ένα ολόκληρο βιβλίο και κάθε σελίδα του να είναι μία προσωπική ιστορία για κάθε μαθητή μου. Μικρά και μεγάλα μαθήματα, μερικές φορές και παθήματα. Δεν μπορώ να τα ονομάσω, δεν μπορώ να τα προσδιορίσω….Είναι όμως πεντακάθαρα μέσα στην ψυχή μου και σιγά σιγά έγιναν κομμάτι του εαυτού μου. Βέβαια αυτό το κομμάτι θα είναι για μένα, τώρα που αποχωρώ η πρώτη ύλη με την οποία έχω εφοδιαστεί.

Ο χαρακτήρας μου, η ψυχοσύνθεσή μου, η προσωπικότητά μου φιλτράρισαν αυτή την πρώτη ύλη και την ταίριαξαν στα μέτρα μου. Η πηγή όμως παραμένει η ίδια και ίσως αποτελέσει σημείο συνάντησης νοητής ή πραγματικής όταν χρειαστεί να κοιτάξω πίσω, να σκεφτώ, να αναζητήσω αυτό που σήμερα αναγκαστικά εγκαταλείπω! ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους δασκάλους μου, που σαν μαθήτρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας τότε… τους είχα φάρους φωτεινούς στην καθημερινή μου εργασία μέσα στην τάξη! Μου δίδαξαν ήθος, αξιοπρέπεια και γνώση!

Πάντα θα θυμάμαι τους: κα Ντίνα Χαλούλη – Αγραφιώτη, κο Αριστείδη Καραγεωργόπουλο, κα Βασιλική Καραγεωργοπούλου, κα Δήμητρα Μπαλαμπέκου και κο Κωνσταντίνο Παπακωνσταντίνου!!!

Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ στους εξαίρετους Διευθυντές μου με τους οποίους συνεργάστηκα άψογα όλα αυτά τα χρόνια: κο Ζάχο Παναγιώτη, κο Γιακοβή Βασίλειο, κο Ραούλη Αθανάσιο, κο Θεμελή Θεόδωρο, κο Ντογκούλη Αχιλλέα, κο Τσιρβόπουλο Χρήστο, κο Μίχη Αναστάσιο, κο Βαρδάτσικο Νικόλαο.

Με σεβασμό αποχαιρετώ τους εξαίρετους Προϊσταμένους μου, που συνεργάστηκα επί 4 χρόνια στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας: κο Καρατόλια Αθανάσιο και κο Καραμούρτο Δημήτριο.

Τον τέως Διευθυντή μου ΣΕΛΔΕ κο Λυχναρόπουλο Νικόλαο, σαν Γραμματέας ΣΕΛΔΕ που υπηρέτησα, καθώς και την Προϊσταμένη Εκπαίδευσης Π.Ε. Λάρισας κα Καραγιώργου Αικατερίνη.
Αποχαιρετώ όλους τους συναδέλφους μου που συνεργαστήκαμε άριστα όλα αυτά τα χρόνια!

Εύχομαι στους νέους συναδέλφους να συνεχίσουν το δύσκολο έργο μας προσφέροντας ΑΓΑΠΗ στα παιδιά και αγάπη στο σχολείο μας!»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 728X100
error: Content is protected !!