ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λιακούλη: «Η αξιοπρεπής καθημερινότητα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων είναι αδιαπραγμάτευτη»

liakouli soed

Συνάντηση με μέλη του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ο.Ε.Δ.), πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, μαζί με τον Τομεάρχη Άμυνας και Βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου, τον Γραμματέα του Τομέα Άμυνας Θωμά Χατζηαθανασίου και τον Αναπληρωτή Γραμματέα Θωμά Θωμόπουλο.

Εξαρχής, τονίστηκε η αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των μελών του Σωματείου και του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ενώ αναγνωρίστηκε η σε βάθος γνώση της παράταξης, σχετικά με τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν το νεοσύστατο Σωματείο αλλά και η συνεχής κοινοβουλευτική δράση του κόμματος, μέσω της οποίας γνωστοποιούνται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και οι οικογένειές τους.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Σωματείου έθεσαν μια σειρά θεμάτων, τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης, όπως : α) την συνυπηρέτηση εργαζομένων στο δημόσιο τομέα με ένστολο προσωπικό, β) την εξάλειψη Προσωπικών Δεδομένων από τα Στελέχη Ειδικών Καταστάσεων (ΕΥ-ΥΓ) των Ενόπλων Δυνάμεων, γ) τον Προσωπικό Βοηθό για άτομα με αναπηρία, δ) την εναρμόνιση του Ν. 4808/2021 για την άδεια πατρότητας και στο στρατιωτικό προσωπικό και ε) τη λήψη του οικονομικού βοηθήματος οικογενειακής ή επαγγελματικής αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ), το οποίο αποδίδεται στα τέκνα μεταξύ 25 έως 30 ετών και αφορά στην καταβολή μηνιαίων κρατήσεων υπέρ των Μετοχικών Ταμείων, για την παροχή εφάπαξ βοηθήματος οικογενειακής ή επαγγελματικής αυτοτέλειας.

Κλείνοντας τη συνάντηση, η Γραμματέας της Κ.Ο. Ευαγγελία Λιακούλη δεσμεύθηκε τόσο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, όσο και η ίδια προσωπικά, να συνεχίσει να υποστηρίζει έμπρακτα κάθε προσπάθεια προάσπισης και ενίσχυσης των στρατιωτικών ζητημάτων, μέσω της άσκησης του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, της κατάθεσης σχετικών τροπολογιών αλλά και των τοποθετήσεων από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, αξιώνοντας τη βελτίωση της καθημερινότητας τόσο των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και των οικογενειών τους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 728X100
error: Content is protected !!