Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών υπογράμμισε ότι ενδεχόμενη εισβολή τουρκικών δυνάμεων στη Συρία θα υπονομεύσει τη σταθερότητα στην περιοχή. 

Τη βαθιά του ανησυχία για ενδεχόμενη νέα στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία εξέφρασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

KEN 728X100

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών υπογράμμισε ότι τέτοιες κινήσεις υπονομεύουν τη σταθερότητα στην περιοχή.

Τα λόγια αυτά έρχονται λίγο μετά τις εξαγγελίες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» 20 μιλίων κατά μήκος των νότιων συνόρων της χώρας του με τη Συρία.

«Αναμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει την Κοινή Δήλωση του Οκτωβρίου 2019, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής των επιθετικών επιχειρήσεων στη βορειοανατολική Συρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι οποιεσδήποτε μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας μπορεί να «θέσουν σε κίνδυνο τις αμερικανικές δυνάμεις στην εκστρατεία του Συνασπισμού κατά του ISIS».

Σάλος στη Ζάκυνθο: Έστησαν πύργο μπροστά στο «Ναυάγιο»