«Μαζί για τον Βόλο»: Προτείνουν το Ωδείο και ένας κεντρικός δρόμος να πάρουν το όνομα του Β. Παπαθανασίου

odeio volou copyright

Την μετονομασία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και μίας κεντρικής οδικής αρτηρίας σε Βαγγέλη Παπαθανασίου, προς τιμήν του παγκόσμιου καλλιτέχνη, προτείνει η παράταξη “Μαζί για τον Βόλο”. Παράλληλα, προτείνεται η ίδρυση μουσείου στην Αγριά, εκεί που υπάρχει το πατρικό του σπίτι. Ειδικότερα, η ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρει: 

KEN 728X100

Στις 19 Μαΐου έφυγε από τη ζωή στο Παρίσι όπου έμενε τα τελευταία χρόνια, ο Αγριώτης παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου. Ο τιμημένος με Όσκαρ, με τον Χρυσό Λέοντα, με τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων της Γαλλικής Δημοκρατίας, με δεκάδες διεθνή βραβεία απ’ όλη την υφήλιο, μα και από τη ΝΑΣΑ (ο αστεροειδής 6354 φέρει το όνομά του), συντοπίτης μας μουσικοσυνθέτης, πέρασε τα παιδικά του χρόνια στον Βόλο και στην Αγριά, όπου βρίσκεται και το πατρικό του σπίτι.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του, προτείνουμε να μετονομαστεί το Δημοτικό Ωδείο Βόλου σε Ωδείο Βαγγέλης Παπαθανασίου και να γίνει ονοματοθεσία μεγάλου δρόμου του Δήμου Βόλου στο όνομά του.

Επίσης, να εξεταστεί η περίπτωση της δημιουργίας Μουσείου Βαγγέλη Παπαθανασίου στη γενέτειρά του, την Αγριά Βόλου, που θ’ αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών απ’ όλο τον κόσμο.

Ο Βόλος, αφού δεν μπόρεσε να τιμήσει, ως άρμοζε τον μέγιστο Βαγγέλη Παπαθανασίου εν ζωή, οφείλει να το κάνει έστω και μετά θάνατο.

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της δημοτικής κίνησης  “Μαζί για τον Βόλο”

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΙΑΣΩΝ

ΑΚΡΙΒΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΓΑΝΤΖΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΤΣΙΤΟΥΜΗ ΔΙΑΛΕΧΤΗ

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!