ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Στήριξη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση Μαλαματίνα

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας επισημαίνονται τα εξής:

“Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας καταγγέλλει τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του αγώνα, αυτή την φορά των εργαζομένων στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, οι οποίοι διεκδικούν το δίκιο τους. Για μία ακόμα φορά, εργαζόμενοι κηρύσσουν Απεργία και η εργοδοσία τους πηγαίνει στα δικαστήρια. Εκτός αυτού η εργοδοσία της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απεργίας των εργαζομένων, η οποία ήταν με καθολική συμμετοχή.

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στη Θεσσαλονίκη απεργούν με καθολική συμμετοχή διεκδικώντας να πάρει πίσω η εργοδοσία τις απολύσεις με τις οποίες επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να καταργήσει κατεκτημένα δικαιώματα τους που καθορίζονται στην επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας. Στόχος της εργοδοσίας είναι να χωρίσει τους εργαζόμενους σε παλιούς και νέους, με τους παλιούς να αμείβονται με τους προηγούμενους μισθούς και οι νεότεροι με την αθλιότητα της ΕΓΣΣΕ, με τα ψίχουλα των 600 ευρώ.

Αυτό που αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά είναι, πως το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις γίνεται εργαλείο των εργοδοτών ενάντια στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων!

Επιχειρούν να επιβάλλουν τον εργασιακό μεσαίωνα όπου ο εργαζόμενος δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί και να διεκδικήσει το δίκιο. Όμως το εργατικό κίνημα έχει πείρα και δύναμη, έχοντας αποδείξει πολλές φορές πως τέτοιες πρακτικές μπορεί να τις στείλει εκεί που τους πρέπει, στα σκουπίδια!!!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ! – «ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ»

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της επιχείρησης ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και καλεί τα Σωματεία και τους φορείς της πόλης μας να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα τους”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 728X100
error: Content is protected !!