ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: «Σαφάρι« ελέγχων της ΕΔΕΜ σε καταστήματα για τα δικαιώματα μουσικής

5421710
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κλιμάκιο της ΕΔΕΜ (πρώην ΑΕΠΙ) βρέθηκε στον Βόλο τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου, για ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κάνοντας δειγματοληψίες ρεπερτορίου, χωρίς οι άνθρωποι του οργανισμού- να συστηθούν στις περισσότερες περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα έγιναν αυτοψίες στους χώρους για τη χρήση μουσικής, για τα σημεία που υπάρχουν ηχεία και συσκευές τηλεοράσεων.

KEN 728X100

Εδώ να θυμίσουμε πως οι τηλεοράσεις δημιουργούν υποχρέωση πληρωμής της ΕΔΕΜ, η οποία ζητά αναδρομικά χρήματα από το 2018 όπου ανακλήθηκε η άδεια της ΑΕΠΙ και μεταβιβάστηκε το ρεπερτόριο στον διάδοχο οργανισμό.

Ο “χορός” των νομικών ενεργειών, ξεκίνησε από τα Ιωάννινα, όπου επιχειρηματίας βρέθηκε στο αυτόφωρο μετά από καταγγελία νόμιμου εκπροσώπου του οργανισμού κατά τη διάρκεια μετάδοσης τραγουδιών που εκπροσωπούνται από την ΕΔΕΜ. Σειρά πήραν τα Τρίκαλα.

Έτσι λοιπόν μετά τις δικαστικές διαμάχες στα Τρίκαλα, σειρά όπως φαίνεται παίρνει η Μαγνησία, με αγωγές που θα κοινοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα στους επιχειρηματίες του νομού που δεν έχουν την άδεια του οργανισμού αλλά και αυτόφωρα κατά τη διάρκεια μετάδοσης μουσικής.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

πηγη

error: Content is protected !!