ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νότιο Πήλιο: Τοποθετήθηκαν στις παραλίες οι ράμπες για άτομα με κινητικά προβλήματα [εικόνες]

DSC04771

Ολοκληρώθηκαν υπό την επίβλεψη του Δήμου Ν. Πηλιου και θα παραδοθούν εντός των προσεχών ημερών  για χρήση την καλοκαιρινή περίοδο ,οι εργασίες τοποθέτησης ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών πρόσβασης για ΑμεΑ στις παραλίες Καλά Νερά, Άφησσο (Άμποβος), Καλλιφτέρη και Κορώπη.

KEN 728X100

 Αποτελούνται από ξύλινους  διαδρόμους  που οδηγούν σε τηλεκινούμενους πτυσσόμενους μηχανισμούς  ηλεκτροκίνητων ραμπών κολύμβησης για άτομα με κινητικά προβλήματα

Ο καινοτόμος αυτός μηχανισμός προσβασιμότητας , προσφέρει στα άτομα με κινητικές δυσκολίες τη δυνατότητα να απολαύσουν τη θάλασσα αυτόνομα, μεταφέροντας τα με ασφάλεια και άνεση από την ακτή στη θάλασσα και αντίστροφα, το οποίο εκτός από δικαίωμα αποτελεί και ανάγκη των συγκεκριμένων πολιτών , καθώς και για την  θαλασσοθεραπεία που αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αποκατάστασης ασθενών με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα έργα  έχουν προβλεφθεί  και   ισχύουν όλες οι  νόμιμες προδιαγραφές (μεταξύ άλλων ναυαγοσωστική κάλυψη)

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι με  την πραγματοποίηση αυτού του έργου,  οι θαλάσσιοι τουριστικοί προορισμοί του Δήμου να είναι προσβάσιμοι για όλους, ανεξαιρέτως.

Τα έργα χρηματοδοτούνται από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου και εντάσσονται  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” για την πράξη με τίτλο “Δημιουργία προσβάσιμων ολοκληρωμένων θαλάσσιων τουριστικών προορισμών Δήμου Νοτίου Πηλίου”.

Δείτε εικόνες:

DSC04770 DSC04774 DSC04775 DSC04769 DSC04771

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

error: Content is protected !!