ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σχέδιο για την εξοικονόμηση ενέργειας – Τι αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση

29065air condition 1200x800 1024x683 1

Σχέδιο μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας θα ανακοινώσει η κυβέρνηση όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, κατά την συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

KEN 728X100

Ο ίδιος είπε ότι το σχέδιο θα αφορά και σε δημόσια κτίρια και σε ιδιωτικές κατοικίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υιοθετεί πολλά σημεία σχεδίων που θα εφαρμόσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως για παράδειγμα τη ρύθμιση της θερμοκρασίας των κλιματιστικών.

Επίσης αναμένεται να προβλέπει κίνητρα για την αντικατάσταση ενεργοβόρων συσκευών, παρεμβάσεις σε κτίρια δημόσια και ιδιωτικά (π.χ. εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, τοποθέτηση ηλιακών θερμοσιφώνων κ.α.), ενώ αναμένεται να ενθαρρύνεται η χρήση όσο το δυνατόν λιγότερο, των Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Δεν αποκλείεται επίσης να γίνει σύσταση για τηλεργασία των δημοσίων υπαλλήλων, όπως έχει γίνει ήδη σε Ισπανία και Ιταλία, περιορισμό της χρήσης κλιματιστικών σε δημόσια κτίρια αλλά και κίνητρα για χρήση από τους εργαζόμενους των Μέσων Μεταφοράς.

Με τα μέτρα θα επέλθει εξοικονόμηση ενέργειας, έτσι θα υπάρξει και μείωση στους λογαριασμούς του ρεύματος, ενώ θα συμβάλλουν και στην προσπάθεια για μείωση της εξάρτησης της Ε.Ε. από τη ρωσική ενέργεια.

«Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη σε αυτή την συλλογική προσπάθεια», διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός. «Με μερικές αλλαγές στην συμπεριφορά μας μπορούμε να εξοικονομήσουμε ενέργεια, να γλιτώσουμε χρήματα και να διευκολύνουμε την προσπάθεια της χώρας να μειώσει συνολικά το ενεργειακό της αποτύπωμα. Είναι πολιτικές που μόνο όφελος έχουν στην εφαρμογή τους. Η κυβέρνηση θα φροντίσει να παρουσιάσει σύντομα ένα συγκεκριμένο και συνεκτικό σχέδιο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης από το Προεδρικό Μέγαρο.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

Πηγή: newsit.gr

error: Content is protected !!