ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζέττα Μακρή και Μαρία Σπυράκη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

IMG 20220526 WA0001

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση της ευρωβουλευτή του ΕΛΚ και  μέλους της Επιτροπής Περιβάλλοντος Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Μαρίας Σπυράκη, και χαιρέτισε την εκδήλωση, που συνδιοργάνωσε η ευρωβουλευτής με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Η κα Μακρή, βρέθηκε στο ανοιχτό αμφιθέατρο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης και, μαζί τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβα, εκπαιδευτικούς, μαθήτριες και μαθητές από Δημοτικά Σχολεία της Θεσσαλονίκης, άκουσαν, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την ανάγνωση του παιδικού παραμυθιού, που «γέννησε» η πένα της Μαρίας Σπυράκη και διάβασε η ίδια,  με τίτλο «Πουφ Μεθάνιο», μια ιστορία ευαισθητοποίησης και δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος.

KEN 728X100

Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές ενώ τους δόθηκαν υλικά για να ζωγραφίσουν και να αποτυπώσουν, στις εικαστικές τους δημιουργίες, το πολύ σημαντικό θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Η Υφυπουργός Παιδείας ευχαρίστησε την Μαρία Σπυράκη και τα παιδιά για αυτήν την ολιστική εμπειρία ενημέρωσης και κινητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Η αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών θεμάτων απασχολεί όλους τους ανθρώπους παγκοσμίως και πρέπει όλοι μαζί  να εμποδίσουμε, με τις καθημερινές μας συνήθειες, επιλογές και πράξεις, την μόλυνση του περιβάλλοντος και να σώσουμε τον πλανήτη μας από την οικολογική καταστροφή.

Η παρουσία σας, σήμερα, μας δίνει την αισιοδοξία για ένα καθαρό περιβάλλον, για έναν κόσμο που δε θα ταλαιπωρηθεί μακροπρόθεσμα και επικίνδυνα από την κλιματική αλλαγή και δε θα βιώσει μακροπρόθεσμα και απειλητικά τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά πρέπει να αναλάβουμε δράση και δεν έχουμε περιθώριο να αργήσουμε!

Ξεκινάμε από σήμερα να αλλάζουμε συνήθειες, να αποκτούμε καινούργιες, πιο φιλικές προς το περιβάλλον, και αρχίζουμε να δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας στο οικοσύστημα, που μας φιλοξενεί!»

Η κα Μακρή αναφέρθηκε στη στόχευση του Υπουργείου Παιδείας, μέσα από τα καινοτόμα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, να καλλιεργήσει την αγάπη και τον σεβασμό για το περιβάλλον, την οικολογική συνείδηση, την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό για την οικολογική κρίση, την ενεργοποίηση της νέας γενιάς για την προστασία και διαφύλαξη της ισορροπίας του περιβάλλοντος και τη διάσωσή του.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!