ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ζέττα Μακρή σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ν. Προποντίδας και επίσκεψη σε σχολείο της περιοχής

BD75D260 18E9 4DD9 89B3 DCA3FB08BC4F

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Θεσσαλονίκη προς τιμήν της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Νέας Προποντίδας κ. Καρρά, Αντιδημάρχους, μέλη του Δημοτικού συμβουλίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ, στη συνέχεια, επισκέφτηκαν σχολείο της περιοχής.

KEN 728X100

Στη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε, στο φιλόξενο Δημαρχείο Νέας Προποντίδας, ο κ. Καρράς και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, με αναλυτικές και ουσιαστικές τοποθετήσεις,  ενημέρωσαν την κα Μακρή για εκπαιδευτικά θέματα αλλά και ζητήματα σχολικής στέγης και υποδομών, ευθύνης της Δημοτικής Αρχής.

Επίσης, ζητήθηκε έγκριση των νέων ειδικοτήτων που αιτήθηκε το ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών ενώ προτάθηκε  να περιληφθεί στο σχολικό εγχειρίδιο της ιστορίας η αδικημένη επανάσταση της Χαλκιδικής του 1821 και η συμβολή της στον αγώνα της ανεξαρτησίας.

Στην στοχευμένη και άκρως ρεαλιστική αποτύπωση των προβληματισμών, των προτάσεων και της θετικής και αισιόδοξης προοπτικής για την πορεία της εκπαίδευσης αλλά και για τα τοπικά θέματα, η Υφυπουργός Παιδείας στάθηκε με μεγάλη προσοχή στα θέματα αρμοδιότητάς της και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Η Υφυπουργός Παιδείας και ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας επισκέφτηκαν το 3ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών,  όπου η κα Μακρή είχε τη ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς και μαθητές,  να ευχηθεί στα παιδιά καλή πρόοδο και ξέγνοιαστα παιχνίδια και σε όλους καλό καλοκαίρι.   

Κατά την αποχώρηση, η κα Μακρή είχε σύντομη επικοινωνία με μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, που συμμετείχαν στο τιμητικό άγημα της εκδήλωσης ανακήρυξης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου σε επίτιμο δημότη Νέας Προποντίδας.

Η Υφυπουργός Παιδείας φωτογραφήθηκε με τα παιδιά, παρουσία και του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, κ. Καλαφάτη και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εξετάσεις και στα επόμενα βήματά τους. 

error: Content is protected !!