Κων. Μαραβέγιας στο Πανελλήνιο Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

B5CD37BF 8EA4 4B7C B7D9 0AA5A9C6F7A4

Στις εργασίες έναρξης του 17ου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, που πραγματοποιείται στο Βόλο από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Βρεφονηπιαγωγών και το Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, παρέστη ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. Το συνέδριο διεξάγεται στο ξενοδοχείο Valis, στην Αγριά, με θέμα “Σύγχρονες Παιδαγωγικές Τάσεις στο πλαίσιο της Προσχολικής Αγωγής”.

KEN 728X100

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Μαραβέγιαςτόνισε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα, η σπουδαιότητα του οποίου αναγνωρίζεται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, αφού, σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, η προσχολική ηλικία αποτελεί μια κρίσιμη περίοδο για την ολόπλευρη ανάπτυξη των μικρών παιδιών. “Η συγκεκριμένη περίοδος”, όπως είπε, “έχει αυτόνομη αξία γιατί θέτει τις βάσεις για τα μετέπειτα χρόνια και την εξέλιξή τους”.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι σ’ έναν κόσμο, που αλλάζει και εξελίσσεται ραγδαία, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη κάθε συζήτηση στους κόλπους της επιστημονικής και εκπαιδευτικής κοινότητας για τις νέες παιδαγωγικές τάσεις και προσεγγίσεις, τις εκπαιδευτικές πρακτικές και τα διδακτικά εργαλεία, που θα πρέπει να υιοθετηθούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εκπαιδευτικές προκλήσεις, αλλά και οι κοινωνικές ανάγκες σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε πως μόνο μέσα από τον επιστημονικό διάλογο, μπορούν να προκύψουν καινοτόμες παιδαγωγικές παρεμβάσεις και δράσεις, έτσι ώστε η προσχολική αγωγή και εκπαίδευση να αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο για την πνευματική συγκρότηση των παιδιών, τη συναισθηματική τους ισορροπία, την κοινωνική ανάπτυξη και την ακαδημαϊκή τους εξέλιξη. 

Κλείνοντας, ευχήθηκε το συγκεκριμένο συνέδριο να αναδείξει νέους προβληματισμούς και εναλλακτικές προτάσεις διδακτικών μεθόδων, δίνοντας το έναυσμα για περαιτέρω προώθηση της επιστημονικής έρευνας και την εξέλιξη της παιδαγωγικής διαδικασίας, με απώτερο σκοπό την παροχή ποιοτικής και αναπτυξιακά κατάλληλης προσχολικής αγωγής.

error: Content is protected !!