ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τι απαντά η Τράπεζα της Ελλάδος για το λουκέτο στο εμβληματικό κατάστημα του Βόλου

284426261 509899524162392 6333832238585963703 n

Η Τράπεζα της Ελλάδος, μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του TheNewspaper.gr, το οποίο αναπαράχθηκε από όλα τα ΜΜΕ, δίνει τη δική της απάντηση στο κλείσιμο του τοπικού υποκαταστήματος του Βόλου, το οποίο αποτελεί παράλληλα εμβληματικό κτίριο για την πόλη.

KEN 728X100

Η απάντηση:

«Η Τράπεζα της Ελλάδος, κατόπιν αναλυτικής μελέτης των αναγκών του δικτύου της, καθώς και ενδελεχή αποτίμηση των διαρκώς αναπροσαρμοζόμενων απαιτήσεων του ρόλου της, αποφάσισε όπως προβεί σε μετασχηματισμό του περιφερειακού δικτύου της.

Επισημαίνεται ότι παρόμοιες αποφάσεις εξορθολογισμού των δικτύων τους, έχουν ήδη υλοποιηθεί από το σύνολο των Κεντρικών Τραπεζών του Ευρωσυστήματος, ούτως ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες εξελίξεις και στις πραγματικές τους ανάγκες.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, ως ανεξάρτητη Κεντρική Τράπεζα, ακολούθησε την πρακτική του Ευρωσυστήματος και στο πλαίσιο της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας για τα έτη 2021-2024 υλοποιεί μια σειρά οργανωτικών μεταβολών σε μονάδες της Τράπεζας που εδρεύουν σε όλη σχεδόν την επικράτεια, μεταξύ των οποίων και η διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος Βόλου την Παρασκευή 24 Ιουνίου, η οποία αποτελεί και την τελευταία ημέρα λειτουργίας του. Οι εργασίες του υποκαταστήματος πρόκειται να μεταφερθούν στο υποκατάστημα Λάρισας.

Μετά τη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος, η Τράπεζα της Ελλάδος όπως και σε άλλες περιπτώσεις διακοπής λειτουργίας Υπηρεσιακών της Μονάδων, θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη εκτέλεση των συναλλαγών και όλοι οι σχετικοί λογαριασμοί θα μεταφερθούν στο υποκατάστημα της Τράπεζας στη Λάρισα. Επιπρόσθετα, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους εκεί απασχολούμενους υπαλλήλους της Τράπεζας, εντός του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης της ανωτέρω επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης.

Τέλος, η Τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και πρωτίστως με τον Δήμο Βόλου, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αξιοποίηση του εμβληματικού κτηρίου της προς όφελος των αναπτυξιακών σχεδίων της πόλης».

error: Content is protected !!