Λεωφορείο με φιάλη υγραερίου και ΙΧ με φιάλη οξυγόνου συγκρούστηκαν σε επαρχιακό δρόμο, στη βορειοανατολική Αίγυπτο, με αποτέλεσμα να προκληθούν ισχυρές εκρήξεις και να απανθρακωθούν οι επτά επιβαίνοντες στα οχήματα.

Επτά άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο, χθες Παρασκευή, από τη σύγκρουση μικρού λεωφορείου με ΙΧ σε επαρχιακό δρόμο που συνδέει την Ισμαηλία με το Σουέζ, στη βορειοανατολική Αίγυπτο, όπως μετέδωσε η εφημερίδα Ahram (φωτογραφία αρχείου, επάνω).

KEN 728X100

Φιάλες υγραερίου και οξυγόνου

Κατά τη σφοδρή σύγκρουση προκλήθηκαν ισχυρές εκρήξεις, εξαιτίας της παρουσίας φιάλης υγραερίου στο λεωφορείο και φιάλης οξυγόνου στο ΙΧ αυτοκίνητο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι επτά επιβαίνοντες στα δύο οχήματα ανασύρθηκαν απανθρακωμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τροχαίο συνέβη όταν ο οδηγός του ΙΧ επιχείρησε να κάνει αναστροφή, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το μικρό λεωφορείο.

Βαρύς φόρος αίματος

Στην Αίγυπτο είναι βαρύς κάθε χρόνο ο φόρος αίματος στην άσφαλτο, εξαιτίας της απρόσεκτης οδήγησης και της κακής συντήρησης του οδικού δικτύου.

Τα τελευταία χρόνια, η αιγυπτιακή κυβέρνηση προσπαθεί να αναβαθμίσει το οδικό δίκτυο της χώρας, κατασκευάζοντας νέους δρόμους και επισκευάζοντας τους υπάρχοντες, προκειμένου να μειώσει τον αριθμό των ατυχημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ

Το προσβλητικό ελαφρυντικό στη δίκη της δολοφονίας Λαμπράκη