Τι δήλωσε ο Λεονίντ Βασιουκέβιτς.

Βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας ζήτησε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο και να αποσύρει τις ρωσικές δυνάμεις από την Ουκρανία, όπως μεταδίδει το Sky News.

KEN 728X100

«Σπάζοντας» τη γραμμή του κόμματος σε μια σπάνια εκδήλωση αντίθεσης στον πόλεμο της χώρας του στην Ουκρανία, ο Λεονίντ Βασιουκέβιτς δήλωσε την Παρασκευή: «Καταλαβαίνουμε ότι αν η χώρα μας δεν σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση, θα έχουμε περισσότερα ορφανά στη χώρα μας».

Ο Βασιουκέβιτς μιλούσε σε συνεδρίαση της περιφερειακής νομοθετικής συνέλευσης του Πριμόρσκ στο λιμάνι του Βλαδιβοστόκ στον Ειρηνικό.

Απευθύνοντας το μήνυμά του στον Ρώσο πρόεδρο, η ομιλία του προβλήθηκε σε βίντεο που αναρτήθηκε σε κανάλι του Telegram.

Τον υποστήριξε κι άλλος βουλευτής

Ένας άλλος βουλευτής ακολούθησε για να υποστηρίξει τις απόψεις του Βασιουκέβιτς, ωστόσο, ο πρόεδρος της νομοθετικής συνέλευσης εξέδωσε στη συνέχεια δήλωση με την οποία χαρακτήρισε τα σχόλια «πολιτική πρόκληση» που δεν υποστηρίζεται από την πλειοψηφία των βουλευτών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένας Ρώσος διπλωμάτης που εδρεύει στη Γενεύη παραιτήθηκε, λέγοντας ότι «ντρέπεται» για τον πόλεμο. Η Ρωσία έχει επιβάλει αυστηρές ποινές για όσους αμφισβητούν δημοσίως το αφήγημα του Κρεμλίνου σχετικά με την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Στην κορυφή του κόσμου η ελληνόκτητη ναυτιλία