Στο ίδιο έργο θεατές

Η τουρκική προκλητικότητα τέθηκε επί τάπητος στην σημερινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», με τον διεθνολόγο Αλέξανδρο Δεσποτόπουλο να αναλύει τις τελευταίες εξελίξεις. Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ώρες η Τουρκία έθεσε θέμα κυριαρχίας των ελληνικών νησιών. Και φυσικά δεν το κάνει για πρώτη φορά και σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία.

KEN 728X100

«Μπαίνουμε σε ένα δύσκολο καλοκαίρι, δεν είναι μόνο οι καιρικές συνθήκες που ευνοούν, είναι και η τουριστική περίοδος και είναι και ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε κρίση» ανέφερε αρχικά.

Κόλπα του Ερντογάν για να βγει από το πολιτικό αδιέξοδο

«Δεν θεωρώ ότι είναι κάτι που πρόκειται να συμβεί μία σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Η Τουρκία επενδύει συνειδητά σε μία θερμή κατάσταση με την Ελλάδα, για να μπορέσει να ξεφύγει και από το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η εξωτερική πολιτική του Ερντογάν, αλλά να ξεφύγει και από τα πολύ κακά δημοσκοπικά αποτελέσματα που έχει στη χώρα του», πρόσθεσε.

  • Διαβάστε επίσης: Η Τουρκία «κόβει στα δύο το Αιγαίο» με παράνομη ΝΟΤΑΜ – Αμφισβητεί το καθεστώς σε 152 νησιά!

«Η Τουρκία όταν υπέγραψε τη συνθήκη της Λωζάννης δεν είχε στον νου της τις θαλάσσιες ζώνες, δεν είναι τυχαίο που έκανε πρωτεύουσα την Άγκυρα και όχι την Κωνσταντινούπολη, είχε κατά νου τη λογική της αγροτικής γης. Τώρα που έχει ανακαλύψει την θάλασσα, διεκδικεί θαλάσσιες ζώνες από την Ελλάδα. Επειδή είδε ότι το αφήγημα με την ΑΟΖ δεν περνά, πάει στην στρατικοποίηση των νησιών. Δεν λένε «δεν ξέρουμε για τα νησιά», λένε «δεν σας ανήκουν». Λένε ότι εάν συνεχίσετε έτσι, θα εισβάλουμε στα ελληνικά νησιά, ωστόσο ο Ερντογάν δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δεσποτόπουλος.

«Η Ευρώπη ξύπνησε…»

«Στο παρελθόν ήταν απογοητευτική η στάση της Ευρώπης. Έχω την αίσθηση ότι το τελευταίο διάστημα κάτι αλλάζει. Είμαστε σε μία φάση που η Ευρώπη ξυπνά και το κυριότερο, έχουμε αναβαθμίσει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλάζει η ισορροπία στο Αιγαίο και έχει αλλάξει και η θέση μας σε σχέση με τις συμμαχίες μας. Όταν ξεκινήσαμε, δεν είχαμε αμυντικές συμφωνίες. Όλα αυτά ακύρωσαν το αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας», κατέληξε.

Στην κορυφή του κόσμου η ελληνόκτητη ναυτιλία