ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επίσκεψη του Κων. Μαραβέγια στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου

280885602 412930637364800 396863516229169927 n

Το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου επισκέφθηκε, την Παρασκευή 27 Μαΐου, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο οποίος ενημερώθηκε από τη διευθύντρια κ. Δήμητρα Φάσσα, το επιστημονικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, για τις ανάγκες και τα προβλήματα του Ιδρύματος, το οποίο είναι το μοναδικό στην Ελλάδα. 

KEN 728X100

 

Το κύριο θέμα που τέθηκε είναι η φιλοξενία ενήλικων τροφίμων, άνω των 18 ετών, που συχνά μεταφέρονται στο Ίδρυμα από καταστήματα κράτησης. Όπως τονίστηκε, κάτι τέτοιο προβλέπεται από τη νομοθεσία, ωστόσο τα συγκεκριμένα άτομα προκαλούν λειτουργικές δυσκολίες και ανεπιθύμητα περιστατικά, λόγω του διαφορετικού περιβάλλοντος από το οποίο προέρχονται. 

 

Τα στελέχη της δομής τόνισαν, επίσης, την ανάγκη εκσυγχρονισμού του οργανογράμματος, έτσι ώστε να λαμβάνονται υπόψη όλες οι ανάγκες του Ιδρύματος και να αποτυπώνεται η πλήρης στελέχωσή του με σταθερές θέσεις προσωπικού. Ένα ακόμη πρόβλημα που αναφέρθηκε αφορά στην απόσπαση προσωπικού φύλαξης από καταστήματα κράτησης, το οποίο δεν έχει την απαραίτητη εκπαίδευση για την κατάλληλη προσαρμογή της υπηρεσίας του στα πρότυπα του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων. 

 

Τέλος, ο κ. Μαραβέγιας ξεναγήθηκε στους χώρους της δομής και ενημερώθηκε για τα κτιριακά προβλήματα εξαιτίας της φθοράς του χρόνου, που επιβάλουν άμεσα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συντηρήσεων. Περιηγήθηκε στις αίθουσες διδασκαλίας, ψυχαγωγίας και στον αύλειο χώρο άσκησης των κρατουμένων, όπου μάλιστα είχε τη χαρά να γνωρίσει από κοντά και να συνομιλήσει με νέους που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

error: Content is protected !!