ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζωντανό το όνειρο του τελεφερίκ στο Πήλιο – Συνεχίζονται οι προσπάθειες του Δήμου Βόλου

4670079

«Ζωνταντό» παραμένει το ενδιαφέρον επενδυτών για την κατασκευή και λειτουργία τελεφερίκ στο Πήλιο, σύμφωνα με νεότερη τοποθέτηση του Αχιλλέα Μπέου.

KEN 728X100

Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο συζητείται εδώ και δεκαετίες, ουδείς όμως κατάφερε να υλοποιήσει, είτε επειδή δεν το κυνήγησε αρκετά, είτε επειδή δεν υπήρχε το απαραίτητο επενδυτικό ενδιαφέρον στο παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο Δήμαρχος Βόλου βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή, προκειμένου το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να πάρει σάρκα και οστά το έργο, το οποίο θα βοηθήσει στην τουριστική ανάπτυξη της Μαγνησίας.

Σε πρώτη φάση μελετάται , το τελεφερίκ να συνδέει τον Βόλο, από σταθμό στον Περιφερειακό δρόμο, με την Πορταριά και τα Χάνια, συνδεόμενο και με το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα να φτάνει έως τον Αϊ Γιάννη.

Οι υπηρεσίες Υπουργείου και Δήμου βρίσκονται σε συντονισμό, προκειμένου να γίνουν εντός του έτους όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, για να ξεκινήσει στη συνέχεια η διαγωνιστική διαδικασία, αφού το έργο θα κατασκευαστεί με τη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει το TheNewspaper.gr στο παρελθόν, δύο είναι οι εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ασχοληθούν με την κατασκευή και διαχείριση του έργου, παρά το γεγονός ότι η πανδημία, πήγε την υλοποίηση πίσω χρονικά.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!