Αναμενόμενο σε ένα βαθμό το θέμα στο μάθημα της «Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας» – Τι αναφέρει φιλόλογος στο TheNewspaper.gr

5615765

Με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία έκαναν την αρχή στις πανελλαδικές εξετάσεις σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων.

KEN 728X100

Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες κλήθηκαν να αναπτύξουν τις σκέψεις τους γύρω από την ιστορική μνήμη, βασιζόμενοι σε δοκίμιο του Ραϋμόνδου Αλβανού, σε ομιλία της Κικής Δημουλά, και σε διήγημα του Θανάση Βαλτινού.

Δείτε την άποψη του φιλόλογου του Εκπαιδευτικού Οργανισμού “Διάσταση”, κ.Ιωάννη Ευγενικού σχετικά με τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και της Λογοτεχνίας:

 

Το σημερινό θέμα στο μάθημα της «Νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας» της Γ’ Λυκείου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα βαθμό αναμενόμενο. Αυτή η διαπίστωση στηρίζεται στα εξής γεγονότα: της συμπλήρωσης των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης (201 για την ακρίβεια), των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, της αναζωπύρωσης του θέματος για την επιστροφή στη χώρα μας των Παρθενώνειων γλυπτών.

Οι ερωτήσεις του θέματος κρίνονται κατανοητές, σαφείς, χωρίς περιθώρια παρερμηνείας. Απαιτούσαν, ωστόσο, καλή γνώση της θεωρίας. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η έμφαση στην αναζήτηση βιωματικών τρόπων στο ζητούμενο της έκθεσης, η οποία απομακρύνει τα παιδιά από την τυποποιημένη σκέψη.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

error: Content is protected !!