Την ακτή και τον βυθό στα Αστέρια Αγριάς θα καθαρίσουν οι Ενεργοί Πολίτες Βόλου

5604712

Οι Ενεργοί Πολίτες Βόλου καλούν όλες και όλους αυτήν την Κυριακή, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 11:00 στον κυκλικό κόμβο στα Αστέρια Αγριάς για να καθαρίσουν την ακτή από τα σκουπίδια.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν:

Ελάτε με τα παιδιά σας και τους φίλους σας για να περάσουμε το μήνυμα ότι απαιτούμε  έναν καθαρό Δήμο κι ένα υγιές περιβάλλον παγκοσμίως. Παράλληλα καλούμε όσους αυτοδύτες επιθυμούν να λάβουν μέρος στον καθαρισμό του βυθού που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα και πιο δυτικά. Για πληροφορίες σχετικά με την κατάδυση επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6937060232. Ελάτε να δείξουμε το παράδειγμα για μια συνειδητοποιημένη στάση απέναντι στον πλανήτη μας.

Στην πόλη μας εδώ και χρόνια καίγονται σκουπίδια από την ΑΓΕΤ παράλληλα με το επικίνδυνο πετ-κοκ, ενώ ο Δήμος Βόλου σκοπεύει να δημιουργήσει μία επιπρόσθετη πανάκριβη μονάδα που δεν θα ανακυκλώνει, αλλά αντίθετα θα πακετάρει τα απορρίμματα των πολιτών και θα τα στέλνει στην τσιμεντοβιομηχανία για καύση.

Το νερό στον Δήμο μας είναι κακής ποιότητας, ενώ καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες κακής διαχείρισης.

Η πόλη μας έχει μπει στα γενικότερα σχέδια για να κατασκευαστεί μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Το ελάχιστο πράσινο, οι μηδενικοί ελεύθεροι χώροι και τα προβληματικά πάρκα που υπάρχουν έγιναν ιδιαίτερα αντιληπτά από τους πολίτες όταν λόγω της πανδημίας και των περιορισμών έψαχναν να βρουν χώρους να αθληθούν και να περπατήσουν.

Τα βουνά της Ελλάδας πλέον καταπατώνται από βιομηχανικής εμβέλειας ανεμογεννήτριες και περιοχές Natura που παρέμειναν αλώβητες για αιώνες πλέον τσιμεντοποιούνται.

 

Ο άνθρωπος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη φύση. Χωρίς περιβάλλον ο άνθρωπος δεν μπορεί να επιζήσει. Ελάτε την Κυριακή να καθαρίσουμε την ακτή και τον βυθό στα Αστέρια Αγριάς και δείξουμε ότι η φύση δεν αντέχει άλλο.

 

 

Οδηγίες για συμμετέχοντες:

Πάρτε γάντια πολλών χρήσεων (γάντια κήπου με μεμβράνη) και όχι πλαστικά

Καπέλο και νεράκι σε γυάλινο ή μεταλλικό μπουκαλάκι

Σακούλες θα διατίθενται από τους διοργανωτές

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!