Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η Κτηματική Υπηρεσία Μαγνησίας έχει παραχωρήσει τμήμα του αιγιαλού για την τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας και ομπρελοκαθισμάτων, ωστόσο, η οικογένεια Μπέου προχώρησε σε αυθαίρετες κατασκευές, ακόμη και σε εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, σε περιοχή Natura 2000.

Αυτοψία στο beach bar – εστιατόριο, που λειτουργεί η οικογένεια του Αχιλλέα Μπέου στο νησάκι Τσουγκριά της Σκιάθου, διενήργησε η Κτηματική Υπηρεσία Μαγνησίας.

KEN 728X100

Σε έγγραφη απάντηση ερωτήματος που διατύπωσε το magnesianews.gr μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η προϊσταμένη της υπηρεσίας, Μαρία Τραχανατζή, αναφέρει τα εξής:

«Σε απάντηση του από 18/5/2022 ηλεκτρονικού σας μηνύματος, σας γνωρίζουμε ότι η υπηρεσία μας έχει δεχτεί καταγγελίες σχετικά με κατασκευές στη νήσο Τσουγκριά του Δήμου Σκιάθου, έχει πραγματοποιήσει αυτοψία και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία λήψης των προβλεπόμενων εκ του νόμου μέτρων προστασίας του αιγιαλού».

Από τα παραπάνω συμπεραίνεται, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι η Κτηματική Υπηρεσία διαπίστωσε πως υπάρχουν πράγματι παράνομες κατασκευές στην συγκεκριμένη περιοχή, καθώς από τις φωτογραφίας που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, όπου διαφημίζεται ως το πρώτο παγκοσμίως (!) «πράσινο» beach bar, «το La Isla της οικογένειας Μπέου μόνο σε τροχήλατη καντίνα δεν παραπέμπει!».

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η Κτηματική Υπηρεσία Μαγνησίας έχει παραχωρήσει τμήμα του αιγιαλού για την τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας και ομπρελοκαθισμάτων, ωστόσο, η οικογένεια Μπέου προχώρησε σε αυθαίρετες κατασκευές, ακόμη και σε εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, σε μία περιοχή μάλιστα η οποία υπόκειται σε καθεστώς προστασίας, αφού είναι Natura 2000 και υπάγεται στον ΟΦΥΠΕΚΑ.

Αναμένεται πλέον πότε θα προχωρήσει η «λήψη των προβλεπόμενων εκ του νόμου μέτρων προστασίας του αιγιαλού» και αν αυτό θα συμβεί πριν το τέλος του καλοκαιριού, οπότε και λήγει η σύμβαση παραχώρησης του Τσουγκριά στον Αχιλλέα Μπέο.

Να ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο του Σεβεροντονέτσκ επιδιώκει ο ουκρανικός στρατός