Παρουσίαση του βιβλίου της Χαριτίνης Μαλισσόβα στον Βόλο

image0 1

Οι εκδόσεις Αρμός σε συνδιοργάνωση με το βιβλιοπωλείο Η Πένα και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας,σας προσκαλούν στην παρουσίαση του  βιβλίου της Χαριτίνης Μαλισσόβα «Μια μέρα στον βυθό»,την Πέμπτη 16 Ιουνίου και ώρα 19.30 στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειον (Κουμουνδούρου-Ιάσονος)

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Απόστολος Μούσιος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν 

Αγγελική Θάνου ,Επίτιμη Σχολική Σύμβουλος προσχολικής Αγωγής και συγγραφέας

Διονύσης Λεϊμονής ,φιλόλογος και συγγραφέας

Μπιμπή Στράκα,φιλόλογος

και η συγγραφεας του βιβλίου Χαριτίνη Μαλισσόβα

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα  Πώποτα.

Το βιβλίο

Τι συμβαίνει μια μέρα στον βυθό όταν ένα καινούργιο ψάρι προσπαθεί να μπει στην παρέα που έχουν ήδη οι γοργόνες και τα ψαράκια;

Γιατί κρύβονται κάθε φορά που τους πλησιάζει; Φταίει το περίεργο, Μεγάλο ψάρι, ή μήπως έχουν αποφασίσει πως δεν θέλουν άλλους στην παρέα τους; Ποιος είναι ο ρόλος της Σοφής γοργόνας; Ποια συμβουλή τους είχαν δώσει οι Νεράιδες και πώς θα βεβαιωθούν ότι είχαν δίκιο;

Τι θα συμβεί στη Μικρή γοργόνα και πότε η παρέα θα καταλάβει τι θέλει το Μεγάλο ψάρι; Τι θα έχει γίνει ως το βράδυ και πώς θα είναι η επόμενη μέρα στον βυθό;

Ένα παραμύθι για τη φιλία, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό, την αποδοχή του διαφορετικού άλλου.

Επειδή «Μια μέρα στον βυθό» μπορεί να είναι «Μια μέρα οπουδήποτε υπάρχουν παρέες παιδιών».

Περιέχει δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά και οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς για χρήση του στη σχολική τάξη.

Εικονογράφηση :Σίσυ Κυλερτζή

Η χρήση  του στη σχολική τάξη

Το παραμύθι «Μια μέρα στον βυθό» έχει γραφτεί με τρόπο ώστε,εκτός από την παραδοσιακή ανάγνωσή του από γονείς σε παιδιά ή και από τα ίδια τα παιδιά ,να μπορεί να δραματοποιηθεί από παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Τα παιδιά χωρίζονται σε γοργόνες και ψαράκια και αποδίδουν θεατρικά τις σκηνές του, με την αφήγηση του/της εκπαιδευτικού.Μπορεί να παρουσιαστεί σε γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς ή να αποδοθεί ως θεατρικό παιχνίδι στα πλαίσια μιας ή δυο διδακτικών ωρών.

Απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, δασκάλους Α′, Β′ και Γ′τάξης καθώς και στους εκπαιδευτικούς Θεατρικής Αγωγής των αντίστοιχων τάξεων. Μπορεί να ενταχθεί στο μάθημα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων (Ζω καλύτερα – Ευ ζην Ψυχική και συναισθηματική υγεία) και να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση και δημιουργικό παιχνίδι.

Η Χαριτίνη Μαλισσόβα γεννήθηκε και κατοικεί στον Βόλο. Έχει σπουδάσει Παιδαγωγικά και ασκεί το λειτούργημα της δασκάλας. Από το 2014 αρθρογραφεί για θέματα λογοτεχνίας και εκπαίδευσης στον τοπικό τύπο. Έχει φιλοξενήσει σε συνεντεύξεις λογοτέχνες, ακαδημαϊκούς, εικαστικούς και καλλιτέχνες. Συνεντεύξεις της και κριτικές βιβλίων φιλοξενούνται και στο ηλεκτρονικό περιοδικό Διάστιχο.

Έχει γράψει άλλα τρία παραμύθια, σε θεατρική μορφή, τα οποία επένδυσαν σχολικές γιορτές. Η ποιητική συλλογή με τίτλο «Ιδεατή ολότητα», που κυκλοφόρησε στο τέλος του 2019 από τις εκδόσεις Αρμός, ήταν υποψήφιο για βραβείο πρωτοεμφανιζόμενης ποιήτριας στα βραβεία Jean Moréas.

Τον Φεβρουάριο του 2021 κυκλοφόρησε, επίσης από τις εκδόσεις Αρμός, το εγχειρίδιο για εκπαιδευτικούς και γονείς με τίτλο «Σχέσεις γονέων – εκπαιδευτικών στο Δημοτικό Σχολείο». Το παραμύθι «Μια μέρα στον βυθό» είναι το τρίτο της βιβλίο.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!