ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Κέλλα με εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου: Η επισιτιστική ασφάλεια της Ευρώπης, πρόκληση του 21ου αιώνα

kellas1 2

Συνάντηση μεθέμα τη συνεργασία ΕΕ – Αραβικών Κρατών είχε ο επικεφαλής της ελληνικής εθνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Μεσογείου (PAM), αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλήςτων Ελλήνων, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον Μαροκινό εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ)SaidElHachimi, στο πλαίσιο της διάσκεψης της PAM, στη Νάπολη της Ιταλίας,για την καταπολέμηση του οργανωμένου διεθνικού εγκλήματος.

Ο Λαρισαίος πολιτικός και ο κ. ElHachimiεστίασαν στις δυνατότητεςαύξησης των εμπορικών συναλλαγών της ΕΕ με τον Αραβικό Κόσμο, μέσω των διαβουλεύσεων που πραγματοποιούνται στον ΠΟΕ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σύγκλισης μεταξύ των ανεπτυγμένων και των λιγότερο ανεπτυγμένων κρατών-μελών του Οργανισμού.Ειδικότερα, αναφέρθηκαν στις προοπτικές του γύρου διαπραγματεύσεων της Ντόχα και δη στον τομέα της γεωργίας, με τον Χρήστο Κέλλα να τονίζει:«Η αγροτική ανάπτυξη και η επισιτιστική ασφάλεια της Ευρώπης και του κόσμου συνιστούν προκλήσεις του 21ου αιώνα, τις οποίες ο ΠΟΕ οφείλει να αντιμετωπίσει προάγοντας συγκλίσεις μεταξύ των κρατών-μελώνκαι αμοιβαίως επωφελείς λύσεις».

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ τόνισε, ακόμη, στον εκπρόσωπο του ΠΟΕ πως η ασφάλεια αποτελεί προϋπόθεση της οικονομικής ανάπτυξης, επαναφέροντας την πρότασή του για διασύνδεση της δημόσιας και κρατικής ασφάλειας με την οικονομική συνεργασία. Συγκεκριμένα,ανέφερε πως οι περιφερειακές οικονομικές συμφωνίες δύνανται να συμπεριλαμβάνουν ως στόχους την καταπολέμηση διεθνικών εγκληματικών δραστηριοτήτων και την εξάλειψη διασυνοριακών απειλών, σύμφωνα με ανάλογη εισήγησή του σε κοινή  διάσκεψη του Συμβουλίου της Ευρώπης και της PAM, που πραγματοποίησε το 2019 στο Στρασβούργο. Με τον συνδυασμό αυτό, σημείωσε πως οι συμβαλλόμενες εθνικές αρχέςθα δεσμεύονται στην επίτευξη στόχων ενισχύοντας την περιφερειακή ασφάλεια και βελτιώνοντας το βιοτικό επίπεδο των πολιτών τους.

Ο Χρήστος Κέλλας και ο SaidElHachimi αναφέρθηκαν, τέλος,στις άριστες σχέσεις Ελλάδας – Μαρόκου, τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο των σχέσεων ΕΕ – Μαρόκου, με τον επικεφαλής της εθνικής αντιπροσωπείας στην PAMνα σημειώνει πως η χώρα του Μαγκρέμπδιαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στη Δυτική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

KEN 728X100

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!