ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου στο Ν.Πήλιο – «Ολα τάχει η Μαριωρή ο φερετζές της λείπει»

288012674 5001881076600519 8412356985670796325 n 1

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου στο Ν.Πήλιο – «Ολα τάχει η Μαριωρή ο φερετζές της λείπει»:

KEN 728X100

Αλλη μια φιέστα διοργάνωσε τη παρασκευή 24-6 ο Δ.Ν.Πηλίου , με αφορμή τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου.Τα εγκαίνια που τελέστηκαν παρουσία του ΥΠΕΣ κ. Βορίδη , με προσκεκλημένους νυν και πρώην υπουργούς, και βουλευτές.

Με τις ομιλίες τους τόσο ο υπουργός όσο και οι υπόλοιποι,  ούτε λίγο – ούτε πολύ είπαν ότι όλα είναι… ρόδινα και ότι «συντελέστηκαν σημαντικές αλλαγές» στα θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη! 

Ταυτόχρονα, εκφράζουν δημόσια αισθήματα συμπόνιας και συμπαράστασης στα θύματά τους. Δεν στοιχίζει τίποτα σε όσους στηρίζουν στην πράξη την καταλήστευση του λαού, να εμφανίζονται «προστάτες ταπεινών και καταφρονεμένων». Ετσι και στα εγκαίνια κάθε λογής απολογητές του καπιταλισμού και της βαθιάς κρίσης του, εκφράζοντας τάχα δυσφορία για την εξάπλωση της ακρίβειας και τις  εξαθλίωσης του λαού,αλλά παράλληλα συνέβαλαν  όλοι στην προσπάθεια ανέγερσης του κτιρίου

Αποδεχόμενοι τη λειψή χρηματοδότηση του δημοτικού προϋπολογισμού από τον κρατικό προϋπολογισμό,και τις συνεχείς περικοπές του. Ο μόνος κωδικός εσόδων που αυξάνεται στα κατάστιχά της είναι αυτός από υψηλά δημοτικά τέλη και φόρους,και τον ΕΝΦΙΑ

Είναι αυτοί που δηλώνοντας αδυναμία εκτέλεσης εργασιών(σε 23 αρμοδιότητες), τις παραχώρησαν σε ιδιώτες (καταργώντας ουσιαστικά τη Τεχνική Υπηρεσία και την υπηρεσία καθαριότητος).

Ο  Δήμος  και η περιφέρεια συνεχίζει την υλοποίηση των σχεδίων της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης αλλά και της ΕΕ. Γίνεται ξεκάθαρο και στον πιο δύσπιστο για ποιον δουλεύει το σύστημα και ποιον αφορά η ανάπτυξη.

Αυτοί όλοι που είναι υπεύθυνοι για την έλλειψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες, που κρατούν σε ομηρία εκατοντάδες ανθρώπους μέσα από τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας (κοινωφελή, ΕΣΠΑ, δίμηνα, οκταμηνα κλπ.). Αυτοί που απαξιώνουν συστηματικά υποδομές και εξοπλισμό για την εκτέλεση των εργασιών που έχει ανάγκη ο δημότης, ο εργαζόμενος, η λαϊκή οικογένεια. 

Αυτοί όλοι έχουν ονοματεπώνυμο: είναι οι κυβερνήσεις, οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές που όλα τα προηγούμενα χρόνια, συνειδητά και με ευλάβεια, υλοποίησαν την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου και έφεραν αυτή την εκρηκτική κατάσταση στις υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών, με την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας , τις απειλές ή την εξαγορά συνειδήσεων, τις μειώσεις στους μισθούς, την ανταποδοτικότητα, που πληρώνουμε 2 και 3 φορές για τα αυτονόητα (σκουπίδια, νερό, παιδικούς σταθμούς, δραστηριότητες παιδιών κλπ.).

  Είναι αυτοί που απαξιώνουν  τις καθημερινές ανάγκες του πολίτη [αγροτική οδοποιία,αντιπλημμυρική θωράκιση,δασοπυρόσβεση,επαρχιακό οδικό δίκτυο,ύδρευση και άρδευση] Και τώρα, πατάνε πάνω στις ελλείψεις και τα προβλήματα που αυτοί δημιούργησαν και  ανακυρήσονται σωτήρες ,μαζί με τους επίτιμους δημότες τους.

Τα προβλήματα από την πολιτική τους θα αυξάνονται και η υποκρισία τους επίσης.Καλούμε τον λαό της περιοχής, να συντονίση την πάλη του με τους εργαζόμενους, στον κοινό αγώνα για ανατροπή των πολιτικών που επιτρέπουν εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Να ανοίξουν δρόμο για κοινωνικοποίηση του πλούτου που παράγουν. Να βάλουν πλώρη για τη δική τους εξουσία.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

error: Content is protected !!