ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρείς νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Καρδίτσας

PERIFEREIA.jpg 4

Τρείς νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για:

KEN 728X100

-τη Συναυλία αφιερωμένη στον ήρωα της Επανάστασης, Αρχιστράτηγο Γεώργιο Καραϊσκάκη, στην ιστορική Σπηλιά όπου γεννήθηκε, την  Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, στις 9 μ.μ. στο Μαυρομάτι του Δήμου Μουζακίου. Πρόκειται για ένα Ορατόριο σε σύνθεση του Ιωσήφ Χάυδν, ίσως το σημαντικότερο της παγκόσμιας μουσικής φιλολογίας, γραμμένο για τρεις σολίστ, αφηγητή, Συμφωνική Ορχήστρα, Μεγάλη Χορωδία με τίτλο: “Δημιουργία του Κόσμου”. Ο Ιωσήφ Χάυδν συνέθεσε το έργο της Γέννησης του Κόσμου, το οποίο θα παρουσιαστεί σε ένα επιβλητικό ορεινό τοπίο των Αγράφων, εκεί όπου γεννήθηκε ο Γιός της Καλογριάς. Η πανελλήνιας εμβέλειας εκδήλωση αναδεικνύει το καταπληκτικής ομορφιάς και ιστορικής αξίας τοπίο της ευρύτερης περιοχής των Αγράφων και της Αργιθέας, καθώς και την ιστορική Σπηλιά της Γέννησης του Γεωργίου Καραϊσκάκη.

-την πολιτιστική εκδήλωση «ΜΥΡΙΝΕΙΑ 202» που θα πραγματοποιηθεί στην Μυρίνη Καρδίτσας στις 6, 7 και 8 Ιουλίου 2022. Πρόκειται για ένα πολιτιστικό γεγονός όπου παρουσιάζονται χοροί και τραγούδια της τοπικής παράδοσης και γίνεται αναπαράσταση ηθών και εθίμων της ευρύτερης περιοχής.

-την «8η Γιορτή Ρόκας – Μονοπάτια Συνάντησης» και θα πραγματοποιηθεί στους Σοφάδες Καρδίτσας την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022. Η Γιορτή Ρόκας βασίζεται στην ιδέα της ανάδειξης ενός βασικού στοιχείου της καραγκούνικης διατροφής, του καλαμποκιού και της σημασίας που έχει αυτό στην τοπική οικονομία της περιοχής. Η εκδήλωση περιλαμβάνει αναφορές στη σημασία του καλαμποκιού στην οικονομική ζωή των ανθρώπων και καταλήγει σε μουσική βραδιά με τη συμμετοχή σχημάτων έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής καθώς και χορευτικών συνόλων.

«Σε συνεργασία με τους Δήμους και τους πολιτιστικούς συλλόγους, συμμετέχουμε ενεργά στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που δημιουργούν αντιστάσεις ποιότητας μέσω της τέχνης και της ιστορικής μνήμης, ενισχύουν το αίσθημα της συμμετοχής  και της αλληλεγγύης, κινητοποιούν, εμπνέουν και ενώνουν τους ανθρώπους» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

 

 

Πηγή: karditsanews.gr

error: Content is protected !!