ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ΝΑΤΟ καλεί και επίσημα τη Σουηδία και της Φινλανδία για ένταξη

5547325

Αρχίζει επίσημα η διαδικασία ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, όπως αναφέρεται στο τελικό ανακοινωθέν της Συμμαχίας μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της Μαδρίτης, μετά και τη συμφωνία των δύο χωρών με την Τουρκία.

KEN 728X100

Στο κοινό ανακοινωθέν των ηγετών των μελών του ΝΑΤΟ, εκτός της διαδικασίας ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας, αναφέρεται φυσικά και η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς η χώρα μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη του ΝΑΤΟ «για όσο χρόνο χρειασθεί», σύμφωνα με τον επικεφαλής της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Τα μέλη του ΝΑΤΟ κατήγγειλαν την «αποτρόπαια αγριότητα» της Ρωσίας, αναφέροντας ότι «η αποτρόπαια αγριότητα της Ρωσίας προκαλεί τεράστια ανθρώπινα δεινά και μαζικές μετακινήσεις, πλήττοντας με δυσανάλογο τρόπο τις γυναίκες και τα παιδιά. Η Ρωσία φέρει ακέραιη την ευθύνη αυτής της ανθρωπιστικής καταστροφής».

ΝΑΤΟ για Κίνα και αλλαγή στρατηγικού χάρτη
Το ΝΑΤΟ κρίνει ότι η Κίνα συνιστά πρόκληση για τα «συμφέροντα» και την «ασφάλεια» των χωρών του ΝΑΤΟ στον νέο στρατηγικό οδικό χάρτη της Συμμαχίας που υιοθετήθηκε στην Μαδρίτη.

«Οι δηλωμένες φιλοδοξίες της Κίνας και οι καταναγκαστικές της πολιτικές αποτελούν πρόκληση για τα συμφέροντα, την ασφάλεια και τις αξίες μας», αναφέρεται στον νέο στρατηγικό οδικό χάρτη, στον οποίο καταγγέλλεται «η στρατηγική σύμπραξη» ανάμεσα στο Πεκίνο και την Μόσχα κατά της «διεθνούς τάξης».

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

error: Content is protected !!