ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επίσκεψη Αλ. Μεϊκόπουλου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου

IMG 8fbb6b073f98632b5839f88a23045a0d V

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου στο ζήτημα που προέκυψε με τη στέγαση της έκθεσης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου. Μετά τη σχετική κοινοβουλευτική παρέμβαση για το ζήτημα, ο Βουλευτής πραγματοποίησε στις 28/06/2022 συνάντηση με τον υπεύθυνο του μουσείου και βασικό ιδρυτή κ. Μάρκο Βαξεβανόπουλο και την υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου κ. Αγγελική Ρεϊζοπούλου.

KEN 728X100

Όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας. Σε αυτό το διάστημα κατάφερε να μεταδώσει τη γνώση για τη φυσική ιστορία του τόπου μας σε χιλιάδες παιδιά και ενήλικες μέσα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, κυρίως στο χώρο της έκθεσής του, όπου στεγάζονται ορυκτά, πετρώματα και απολιθώματα μοναδικής επιστημονικής αξίας.  Δυστυχώς, η έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου κινδυνεύει να μείνει χωρίς στέγη, επειδή το ακίνητο στο οποίο φιλοξενείται πρόκειται να πωληθεί, επομένως τα εκθέματα του Μουσείου πρόκειται να παραμείνουν στο παρόν κτήριο μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2022. 

«Το Μουσείο επιτελεί βασικό και αναντικατάστατο κοινωνικό, επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο στη Θεσσαλία και γενικότερα στο χώρο της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, καθώς είναι και το μοναδικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην ευρύτερη περιοχή. Η μετεγκατάσταση του Μουσείου πλέον είναι αναγκαία και είναι απαραίτητο να διαφυλάξουμε τις εκατοντάδες των μαθητών που μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που εκπονήθηκαν, παρακολούθησαν την εξέλιξη της ζωής και την φυσική ιστορία του τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, που από 27.06.2022 κατέθεσε κοινοβουλευτική Αναφορά για το ζήτημα, σε συνέχεια της συνάντησης διαβεβαίωσε τους υπεύθυνους του Μουσείου ότι θα προχωρήσει σε όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την άμεση επίλυση του θέματος στέγασης, ενώ από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, ευχαρίστησαν το Βουλευτή για το έμπρακτο και άμεσο ενδιαφέρον του.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

error: Content is protected !!