ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

KKE Βόλου:«Πέρα από λογική η επιμονή της δημοτικής αρχής για τη ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ στη Δευκαλίωνος»

simaia kke

Η επιμονή της δημοτικής αρχής να λειτουργήσει Λαϊκή Αγορά στην οδό Δευκαλίωνος στη Ν. Δημητριάδα είναι πέρα από κάθε λογική. Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων, που συγκέντρωσαν δεκάδες υπογραφές, αλλά και των παραγωγών και πωλητών, είναι απόλυτα δικαιολογημένες, γιατί:

KEN 728X100
  • Η Δευκαλίωνος είναι ένας στενός δρόμος με πεζοδρόμια πολύ μικρού πλάτους (0,80 – 1,00 μ.).
  • Οι κάτοικοι στην κυριολεξία, ύστερα από την ανάπτυξη των πάγκων και των υλικών μεταφοράς και συσκευασίας δε θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους.
  • Υπάρχουν κάθετοι δρόμοι στη Δευκαλίωνος που είναι αδιέξοδοι, που παρεμποδίζουν τόσο την είσοδο και την έξοδο των κατοίκων, αλλά και την ομαλή προσέλευση των καταναλωτών.
  • Η κλίση του οδού είναι μεγάλη με ενδεχόμενο κίνδυνο σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης οι επαγγελματίες να κινδυνεύουν απόπλημμυρικά φαινόμενα. 
  • Η στενότητα του δρόμου προκαλεί ανησυχίες και για την περίπτωση διέλευσης κάποιου οχήματος έκτακτης ανάγκης.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας και των χώρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών, άρθρο 8, του Δήμου Βόλου, που έγινε σύμφωνα με το άρθρο 31 του Ν. 4497/2017 (ΦΕΚ 171/13.11.2017 τεύχος Α’), αναφέρεται ρητά ότι «Οι θέσεις των πωλητών πρέπει να είναι οριοθετημένες κατά τρόπο, ώστε να μην παρεμποδίζονται οι είσοδοι κατοικιών και καταστημάτων, να μην κωλύεται η προσέλευση των καταναλωτών και γενικά να επιτυγχάνεται η ομαλή λειτουργία της αγοράς», καθώς επίσης και ότι «Ο σχεδιασμός και η διαδικασία της διαγράμμισης θα διασφαλίζει την ομαλή και άνετη διέλευση των επισκεπτών, την έλευση των οχημάτων όπως ασθενοφόρο, πυροσβεστική κ.λ.π. για τις περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης».

Καλούμε τη δημοτική αρχή να σεβαστεί τις θέσεις των κατοίκων και των εργαζομένων στη λαϊκή αγορά, να αλλάξει σχεδιασμό και να αναζητήσει άλλο δρόμο στη συνοικία της Ν. Δημητριάδας που να πληροί τις προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας και ασφάλειας της λαϊκής αγοράς.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

error: Content is protected !!