ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επίσκεψη των παιδιών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Βασδέκειο στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

4325

Την Πέμπτη 30/6/2022 τα μικρότερα παιδιά  του  ΚΔΑΠ Βασδέκειο, δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό, βιωματικό  πρόγραμμα «Συνομιλώντας με τα συναισθήματα». 

KEN 728X100

Πενήντα παιδιά ηλικίας 5-7 ετών μετακινήθηκαν με λεωφορείο του αστικού ΚΤΕΛ, συνοδευόμενα από την υπεύθυνη του Κέντρου Σοφία Λάππα και τους επιμορφωτές Χριστίνα Στεφανούλη και Κατερίνα Χαραλάμπους προκειμένου να γνωρίσουν το χώρο του Μουσείου και παράλληλα να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Ο επιβλητικός χώρος με τα παλιά μηχανήματα που οι οργανωτές του προγράμματος πολύ έξυπνα ενσωμάτωσαν  στο πρόγραμμα, ενθουσίασαν τα παιδιά. Τους δόθηκε η ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του εργοστασίου μέσα από το παιχνίδι που στόχο είχε την αναγνώριση των συναισθημάτων. Η παλιά ατμομηχανή που αποτελούσε την ψυχή του παλιού εργοστασίου, έγινε η χύτρα που φιλοξενεί τα συναισθήματά μας , ενώ οι φούρνοι του εργοστασίου έγιναν η φωλιά του «αγχοδεινόσαυρου», του άγχους που μας κατατρώει. 

Συνολικά μπορούμε να πούμε πως με έναν εξαιρετικά ευχάριστο τρόπο τα παιδιά γνώρισαν τη βασική λειτουργία του εργοστασίου και παράλληλα πήραν πληροφορίες για τα συναισθήματα  που νοιώθουν και για το πώς μπορούν να τα ελέγχουν.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του Μουσείου που ήταν φιλικό, υπομονετικό και ευχάριστο με τα παιδιά, γεγονός που τα έκανε να αισθανθούν όμορφα και να ανοιχτούν προκειμένου να μετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

error: Content is protected !!