ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κων. Μαραβέγιας: «Αποσυμπιέζεται το ΕΣΥ με την παραμονή των υπό συνταξιοδότηση γιατρών»

maravegias 1 2

Χθες στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας» ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αποδέχθηκε προτάσεις βουλευτών για την παράταση της θητείας των υπό συνταξιοδότηση γιατρών του ΕΣΥ.

KEN 728X100

 

Μετά από παρεμβάσεις και του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρτίας Κωνσταντίνου Μαραβέγια, ο οποίος είχε ξαναθέσει το θέμα στην αρμόδια Επιτροπή, το υπουργείο Υγείας βελτίωσε την σχετική διάταξη:

  • Συμπεριλαμβάνοντας όχι μόνο 2 αλλά όλες τις ειδικότητες γιατρών κλάδου ΕΣΥ που μπορούν  κατ’ εξαίρεση να παραμείνουν στην υπηρεσία τους έως την 31η.12.2022, αν φυσικά το επιθυμούν, και με την αυτονόητη θετική εισήγηση της υπηρεσίας.
  • Παρατείνοντας αυτοδίκαια την παραμονή στο ΕΣΥ όσων γιατρών η θητεία έληξε στις 30.6.2022, ως την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας.

 

Σημειώνεται πως μόνο από γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείο Βόλου εκκρεμούσαν 4 τέτοια αιτήματα, τα οποία πλέον διευθετούνται. Πρόκειται προφανώς για θετική εξέλιξη, η οποία οδηγεί στην προσωρινή αποσυμπίεση του ΕΣΥ μέσα από την παράταση θητείας υπό συνταξιοδότηση γιατρών, όχι μόνο της Μαγνησίας αλλά και ολόκληρης της χώρας.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

error: Content is protected !!