ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα νέα δεδομένα για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο

papa1 600x336 1

Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου παραπέμφθηκαν με αμετάκλητο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

KEN 728X100

Ωστόσο, τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται σε δίκη δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πολύκροτη υπόθεση της Novartis, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει από δικαστικές πηγές και αναδημοσιεύτηκε στο σύνολο των μέσων ενημέρωσης.

Για ποιο λόγο παραπέμφθηκαν

Μετά από τη δημοσίευση του βουλεύματος από την ανάγνωση αυτού προκύπτει ότι η παραπομπή του Δ.Παπαγγελόπουλου ως ηθικού αυτουργού σε κατάχρηση εξουσίας ,με φερόμενη ως αυτουργό της Ελένη Τουλουπάκη , αφορά στη μη αμελλητί ,κατά το Σύνταγμα , αποστολή στη Βουλή μήνυσης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με την οποία κατήγγειλαν τον πρώην υπουργό υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον τότε υφυπουργό Ανδρέα Ξανθό σχετικά με μη τιμολόγηση φαρμάκου.

Η παράβαση καθήκοντος για την οποία θα δικαστεί ο κ. Παπαγγελόπουλος αφορά τις καταγγελίες τριών εισαγγελέων ,Παναγιώτη Αθανασίου, Ελένης Ραίκου και Γεωργίας Τσατάνη, για παρεμβάσεις στο έργο τους κατά το χειρισμό σημαντικών υποθέσεων .

Η πρώην εισαγγελέας παραπέμφθηκε με οριακή πλειοψηφία 3-2 να δικαστεί για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας που αφορά στη δικογραφία Ξανθού Κουρουμπλή.

 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

Πηγή: in.gr

error: Content is protected !!