Ανθρωπιστική Παιδεία και Αγωγή για τη διαμόρφωση ισορροπημένων προσωπικοτήτων με αρχές και ήθος.

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς είναι το Μοναδικό Μητροπολιτικό σχολείο στην Ελλάδα που καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών με τη λειτουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού, Παιδικού Σταθμού, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου.

KEN 728X100

Ανάγει την αρχή του στο 1991 όταν ιδρύθηκε το «Ίδρυμα Προστασίας Νεότητος «Αγιος Πολύκαρπος-Άγιος Γεώργιος» στο χώρο που δώρισε ο μακαριστός μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κυρός Πολύκαρπος Λιώσης. Εκεί ο Αρχιερέας της Αγάπης – όπως τον αποκαλούν τα πνευματικά του τέκνα και τα ευεργετηθέντα από αυτόν παιδιά – λειτουργούσε από το 1926 τα Ορφανοτροφεία Αρρένων «Άγιος Γεώργιος» και Θηλέων «Άγιος Πολύκαρπος» περιθάλπτοντας χιλιάδες ορφανά, άπορα και παιδιά πολύτεκνων οικογένειών καλύπτοντας όχι μόνο τις βασικές τους ανάγκες αλλά και μορφώνοντας τα χορηγώντας υποτροφίες. Για το έργο του βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με βραβείο αρετής και φιλαλληλίας.

Το Ίδρυμα Προστασίας Νεότητος ξεκίνησε το έργο του με την ίδρυση του Βρεφονηπιακού Σταθμού και Νηπιαγωγείου το 1991 με εμπνευστή και δημιουργό αυτής της πρωτοποριακής ιδέας τον μακαριστό Μητροπολίτη πρ.Πειραιώς κυρό Καλλίνικο που θέλησε να προσφέρει σωστό ξεκίνημα στις αυριανές προσωπικότητες βασισμένο στις κρυστάλλινες αρχές, αξίες και ιδανικά της ελληνορθόδοξης αγωγής. Το Μάιο του 1997 θεμελιώθηκε το Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων που πολύ γρήγορα έγινε αποδεκτό από γονείς/κηδεμόνες που επιθυμούσαν την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα εγγραφών.

Το έργο του Ιδρύματος συνεχίστηκε με έντονες προσπάθειες από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ που οραματίστηκε την ενδυνάμωση του σχολείου και την εξέλιξη του στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Με δικές του φροντίδες ιδρύθηκε το 2012 το Γυμνάσιο και το 2016 το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων και με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκαν οι σχολικές βαθμίδες.

Η συστηματική αναδιοργάνωση του προγράμματος σπουδών και των παιδαγωγικών στόχων, η συνεχής ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η τεχνολογική εξέλιξη αλλά και η σταθερή προσήλωση στις αρχές και στη φιλοσοφία που πρεσβεύει το σχολείο το οδήγησαν σε μία συνεχώς ανοδική πορεία.

Το Πρόγραμμα Σπουδών περιλαμβάνει διευρυμένο πρόγραμμα ωρών διδασκαλίας, προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και μετασχολικής μελέτης. Οι ξένες γλώσσες καλύπτονται με εφαρμογή της Α’ ξένης Γλώσσας (Αγγλικά) με πλήρως φροντιστηριακή διδασκαλία και με τη διερευνητική εισαγωγή της Β’ ξένης Γλώσσας (Γαλλικών/Γερμανικών) από την Α΄ Δημοτικού. Οι μαθητές αποκτούν σταδιακά διπλώματα γλωσσομάθειας με στόχο την κατάκτηση της άριστης γνώσης πριν την ενασχόλησή τους  με την προετοιμασία για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Παράλληλα οι μαθητές καλλιεργούν τις δεξιότητες και τα τάλαντά τους μέσα από τεχνικές της θεωρίας της πολλαπλής νοημοσύνης συμμετέχοντας σε πολλαπλές δραστηριότητες όπως: θέατρο, ρομποτική, αθλητικοί όμιλοι και χορός, χορωδία, εκμάθηση μουσικών οργάνων, καινοτόμες δράσεις και προγράμματα.

Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο το Πρόγραμμα Σπουδών για το Γυμνάσιο και το Λύκειο εκτός από το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, περιλαμβάνει σειρά ειδικών δράσεων και εκπαίδευσης.

Ισθμός: Ανοίγει από Δευτέρα για ένα τρίμηνο