ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στις Νηές Μαγνησίας η 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ

IMG 20220704 120348

Στις Νηές Μαγνησίας η 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ:

KEN 728X100

Σε λίγες μέρες χιλιάδες νέοι αναχωρούν από όλη τη χώρα με προορισμό την 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στις Νηές Μαγνησίας όπου θα πραγματοποιηθεί από 7-10 Ιουλίου, που θα στείλει ακόμα μια φορά το δυνατό του μήνυμα: «Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Έτσι γράφεται η Ιστορία!».  Αυτό το σύνθημα θα ακουστεί δυνατά από νέους από όλη την Ελλάδα, διότι η περιοχή μας βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των σχεδίων εμπλοκής της χώρας μας στις πολεμικές αναμετρήσεις που διεξάγονται και προετοιμάζονται στην γειτονιά μας. Με βάσεις για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, σε Λάρισα, Βόλο και Στεφανοβίκειο που αξιοποιούνται τόσο για στρατοπέδευση όσο και για την αναχώρηση των δολοφονικών τους ελικοπτέρων και αεροπλάνων. Στην περιοχή μας, 100χρονια μετά το 1922 και την μικρασιάτικη καταστροφή, ξέρουμε καλά τι θα πει προσφυγιά και ασφάλεια που προσφέρουν οι δήθεν σύμμαχοι.

Ήδη στο χώρο βρίσκονται φίλοι και μέλη τις ΚΝΕ και του ΚΚΕ όπου προετοιμάζουν το χώρο για να καλωσορίσουν τους χιλιάδες κατασκηνωτές.

Καθόλη την διάρκεια της κατασκηνώσεις θα υπάρχουν πλούσιες δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Το Σάββατο 9 Ιούλη στις 19.00 θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ, με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου. Εκεί θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και θα χαιρετίσουν οι Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, , ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, , Α’ Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Μεξικού, και  ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας.

Πρόκειται για μία συγκέντρωση με μεγάλη πολιτική σημασία, αφού εκτός όλων των άλλων θα χαιρετίσουν οι Γενικοί Γραμματείς των 4 Κομμουνιστικών Κομμάτων που από κοινού, με το ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία πριν 4 μήνες, πήραν την πρωτοβουλία να εκδώσουν Κοινή Ανακοίνωση για τον πόλεμο η οποία στη συνέχεια υπογράφηκε συνολικά από 42 Κομμουνιστικά Κόμματα και 30 Κομμουνιστικές Νεολαίες, και έδωσε το πολιτικό στίγμα για μία πλούσια αντιπολεμική και αντιιμπεριαλιστική δραστηριότητα που αναπτύχθηκε μέχρι σήμερα.

Τα Κόμματα και οι Νεολαίες που υπέγραψαν την Κοινή Ανακοίνωση τάσσονται ενάντια στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι αποτελεί μία από τις συνέπειες της τραγικής κατάστασης που διαμορφώθηκε για τους λαούς μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού και τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης. Ανέδειξαν ότι οι εξελίξεις στην Ουκρανία συνδέονται με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, την επέμβασή τους στην περιοχή, στο πλαίσιο του σφοδρού ανταγωνισμού αυτών των δυνάμεων με την καπιταλιστική Ρωσία, για τον έλεγχο των αγορών, των πρώτων υλών και των δικτύων μεταφοράς της χώρας. Απέναντι στα προσχήματα και τον αντικομμουνισμό των ιμπεριαλιστών, απέναντι στις επικίνδυνες αυταπάτες που σκορπούν αστικές δυνάμεις, ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια άλλη, «καλύτερη αρχιτεκτονική ασφάλειας» στην Ευρώπη, ένας «ειρηνικός πολυπολικός κόσμος» κ.ο.κ., η Κοινή Ανακοίνωση υπογράμμισε ότι «απαιτείται αυτοτελής πάλη ενάντια στα μονοπώλια, στις αστικές τάξεις, για την ανατροπή του καπιταλισμού, την ενίσχυση της ταξικής πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για τον σοσιαλισμό!».

Πλούσιες είναι και οι δράσεις των Κομμουνιστικών Νεολαιών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε δεκάδες χώρες του κόσμου, για την απεμπλοκή των χωρών τους από το μακελειό, για να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις, για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι νέοι τα νέα βάρη που φορτώνουν οι αστικές τάξεις στις πλάτες τους.

Τα χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ που θα βρεθούν στην Κατασκήνωση στη Μαγνησία θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τις αντιπροσωπείες 8 Οργανώσεων από χώρες της Ευρώπης, οι οποίες θα απευθύνουν και χαιρετισμό. Συγκεκριμένα, θα φιλοξενηθούν νέοι κομμουνιστές από το Μέτωπο Νεολαίας του Κόμματος Εργασίας Αυστρίας, τις Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών από την Ισπανία, το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας από την Ιταλία, το Κίνημα Νέων Κομμουνιστών από την Ολλανδία, την Επαναστατική Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (μπολσεβίκοι) από τη Ρωσία, την Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας από τη Σερβία, τη Σουηδική Κομμουνιστική Νεολαία και την Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας.

Έτσι, η 31η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ θα στείλει παγκόσμιο μήνυμα «κοινής πάλης των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών».

Μαζί με την ΚΝΕ, στις Νηές Μαγνησίας, στις 7 – 10 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί και η παιδική κατασκήνωση των φίλων του «κόκκινου Αερόστατου».

Οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου», μέσα από τις πλούσιες δραστηριότητες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της παιδικής κατασκήνωσης, θα στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στον πόλεμο και υπέρ της φιλίας των λαών. Ένα μήνυμα που έστειλαν και τους προηγούμενους μήνες, με τη συμμετοχή τους στο αντιπολεμικό Φεστιβάλ του «κόκκινου Αερόστατου» στην Αθήνα, με τα πανό τους την Πρωτομαγιά. Εξάλλου, όλο το προηγούμενο διάστημα, τα παιδιά με ζωγραφιές, τραγούδια, με τα συνθήματα που έφτιαξαν με τις τσάντες τους στις αυλές των σχολείων και άλλες πρωτοβουλίες, έστελναν ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στον πόλεμο.

Στην παιδική κατασκήνωση θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν το μπάνιο και το παιχνίδι στη θάλασσα, να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες, να επισκεφτούν αξιοθέατα της πόλης του Βόλου, , να συμμετέχουν στο πάρτι για τα 10 χρόνια της παιδικής κατασκήνωσης, να παρακολουθήσουν συναυλίες και παράσταση καραγκιόζη, να διασκεδάσουν με παιδιά της ηλικίας τους, κάτι που σίγουρα έχουν μεγάλη ανάγκη, ύστερα από την περίοδο της πανδημίας. Εξάλλου, μέσα από το πλήθος των δραστηριοτήτων της κατασκήνωσης, καλλιεργούνται η συλλογικότητα, η φιλία, η αλληλεγγύη, αλλά και η αξία του διεθνισμού. Το μήνυμα αυτό, εξάλλου, διαπνέει τη συνάντηση που θα έχουν την Κυριακή το πρωί οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» με τις αντιπροσωπείες των 8 Κομμουνιστικών Νεολαιών με θέμα «Οι λαοί έχουν τη δύναμη! Γνωρίζουμε νεολαίους κομμουνιστές από όλο τον κόσμο!», όπως και η επίσκεψη και το πικ νικ στο δάσος Κουρί, το Σάββατο 9 Ιούλη, με αθλητικές δραστηριότητες – αναρρίχηση και δραστηριότητες με τίτλο: «Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν! Παλεύουμε για έναν κόσμο ειρηνικό, όμορφο και δίκαιο για όλους» και «Προστατεύουμε το περιβάλλον! και γιατί το καταστρέφουν!».

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει στις Οργανώσεις της ΚΝΕ και θα συγκεντρώνονται και στη διάρκεια της κατασκήνωσης.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News
 

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
 

error: Content is protected !!