Η Ντίνα Κώνστα πρωτοεμφανίστηκε στο Εθνικό Θέατρο το 1976 στην παράσταση «Η γειτονιά του Τσέχωφ». Yπήρξε σταθερή συνεργάτης του από το 1986 έως το 1994.

Με νοσταλγία και συγκίνηση αποχαιρετά ο καλλιτεχνικός κόσμος την Ντίνα Κώνστα.

KEN 728X100

Η αγαπημένη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής (3/7) σε ηλικία 83 ετών, όπως έζησε. Αθόρυβα και διακριτικά.

Το τελευταίο διάστημα έδινε τη δική της μάχη με την άνοια σε ίδρυμα των βορείων προαστίων.

  • Διαβάστε επίσης: Αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία της Ντίνα Κώνστα – Τι ζήτησε για μετά τον θάνατό της

Το Εθνικό Θέατρο, το οποίο υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατό της.

Μάλιστα, τιμώντας την πορεία της στην πρώτη σκήνη της χώρας ανακοίνωσε ότι της αφιερώνει την παράσταση «Μήδεια» του Μποστ στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Στη μνήμη της Ντίνας Κώνστα. Η οικογένεια του Εθνικού Θεάτρου αποχαιρετά με θλίψη την Ντίνα Κώνστα, μια γυναίκα που υπηρέτησε με συνέπεια και επαγγελματισμό τη θεατρική τέχνη.

Η Ντίνα Κώνστα πρωτοεμφανίστηκε στο Εθνικό Θέατρο το 1976 στην παράσταση «Η γειτονιά του Τσέχωφ», σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, και υπήρξε σταθερή συνεργάτης του από το 1986 έως το 1994, κοσμώντας με το ήθος και την αγάπη της για το θέατρο τις παραγωγές στις οποίες συμμετείχε.

Το Εθνικό Θέατρο αφιερώνει στη μνήμη της την παράσταση «Μήδεια» του Μποστ στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, τιμώντας την πορεία της στην πρώτη σκηνή της χώρας αλλά και τη σύνδεσή της με τον συγγραφέα, καθώς το ταξίδι της στο θεατρικό σανίδι πυροδοτήθηκε από τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην «Φαύστα ή η απολεσθείς κόρη» του Μποστ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Εμιρζά, στο Θέατρο Βεάκη το 1965».

Όλος ο θεατρικός κόσμος θρηνεί

Ανακοίνωση για τον θάνατο της Ντίνας Κώνστα εξέδωσε και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) αποκαλύπτοντας ότι η ίδια είχε ζητήσει να γίνει αποτέφρωση της σορού της χωρίς τελετή.

«Το θέατρο μας σήμερα θρηνεί την απώλεια της σπουδαίας ηθοποιού, της μοναδικής ερμηνεύτριας δεκάδων ρόλων κάθε είδους, στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, που αγαπήθηκε από το κοινό και κατάφερε να μην ταυτιστεί με κανέναν από τους εμβληματικούς τηλεοπτικούς της ρόλους.

Συνεπής αγωνίστρια της Αριστεράς, καλή συνάδελφος, μαχητική συνδικαλίστρια, λαμπερό και ελεύθερο πνεύμα με αστείρευτο χιούμορ, η ακαταμάχητη Ντίνα Κώνστα, που άφησε το στίγμα της μέσα από το έργο της, μας αφήνει φτωχότερους, στέλνοντας όμως μήνυμα συνεπείας, ήθους, εργατικότητας και αφοσίωσης ιερής στην μοναδική της αγάπη όπου και αφιέρωσε την ζωή της, το Θέατρο.

Το ΣΕΗ και όλος ο θεατρικός κόσμος θρηνεί για την απώλεια της σπουδαίας συνάδελφου Ντίνας Κώνστα.

Επιθυμία της ίδιας είναι να γίνει αποτέφρωση χωρίς τελετή, όπως επίσης και αντί στεφάνων να ενισχυθεί το Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑ.ΣΕ.Η.).

(IBAN : GR4202602150000400100392909
Αρ Λογ. 0026-0215-40-0100392909 ΜΕ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΤΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑ)».

Θρίλερ στον αέρα: Πτήση της easyJet αναχαιτίστηκε από μαχητικά αεροσκάφη – Επιβάτης απειλούσε με ανατίναξη