Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας γνωστοποίησε τη νεότερη εκτίμησή του σχετικά με τις μάχες στην Ουκρανία.

Οι στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών της Βρετανίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι η Ρωσία παλεύει για να διατηρήσει ένα αποτελεσματικό επίπεδο μαχητικής ικανότητας, από την έναρξη της εισβολής της στην Ουκρανία, ενώ το πρόβλημα αυτό είναι ενδεχόμενο να οξυνθεί ακόμη περισσότερο.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

“Παράλληλα, αντιμέτωποι με ένα σοβαρό δίλημμα βρίσκονται οι σχεδιαστές των ρωσικών πολεμικών επιχειρήσεων αναφορικά με το σοβαρό πρόβλημα επάνδρωσης των στρατιωτικών μονάδων.

  • Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο Νικολάι Πατρούσεφ: Το alter ego του Πούτιν που επιχείρησαν να δολοφονήσουν

Έτσι, καλούνται να αποφασίσουν για το ενδεχόμενο ανάπτυξης εφέδρων στο Ντονμπάς ή για την οργάνωση αμυντικών γραμμών κατά των ουκρανικών αντεπιθέσεων στο νοτιοδυτικό τομέα της Χερσώνας,” όπως ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, σε μία επικαιροποιημένη αναφορά του για τις στρατιωτικές εξελίξεις στην Ουκρανία.

Το ίδιο υπουργείο πρόσθεσε επίσης, ότι παρά το γεγονός ότι η Ρωσία ίσως να καταγράφει ακόμη επιτυχίες στο πεδίο των πολεμικών συγκρούσεων, τόσο ο βαθμός εξέλιξης των ρωσικών πολεμικών επιχειρήσεων, όσο και η προώθηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων είναι πιθανό ότι θα εξελίσσονται με αργούς ρυθμούς.

«Απέτυχε η προώθηση στην πόλη Αβντιίβκα»

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις προσπάθησαν ανεπιτυχώς να προωθηθούν στην πόλη Αβντιίβκα που βρίσκεται βορείως του Ντονέτσκ κατά τις τελευταίες ημέρες, όπως δήλωσε σήμερα, ο τοπικός στρατιωτικός διοικητής Βιτάλι Μπαραμπάς.

Η πόλη, βρίσκεται πάνω σε έναν δρόμο που οδηγεί από το Ντονέτσκ στη βιομηχανική πόλη Κονσταντίνοφκα προς το Κραματόρσκ και το Σλοβιάνσκ, σημαντικές πόλεις στην περιοχή, οι οποίες ελέγχονται ακόμη από την Ουκρανία.

“Οι δηλώσεις του εχθρού ότι ο δρόμος από την Αβντιίβκα προς την Κονσταντίνοφκα…, βρίσκεται υπό τον έλεγχό του, είναι ψευδείς,” δήλωσε ο ίδιος στρατιωτικός διοικητής στην ουκρανική τηλεόραση.

Θερμή εισβολή διαρκείας και στην Ελλάδα – Πότε έρχεται ο καύσωνας που θα σαρώσει την χώρα